Tačiau norėdami sutaupyti ar patirti naujų atrakcijų, žmonės neretai renkasi net ilgesnius maršrutus į užsienio šalis.

Taupesni pirkėjai pastebi, kad vykstant apsipirkti į kaimynines šalis, galima sutaupyti net tris kartus daugiau, negu apsipirkinėjant Lietuvoje net ir per didžiausius išpardavimus. O tokioms kelionėms populiariausia transporto priemone visgi išlieka autobusas.

Į daugiau kaip 200 miestų ir 20 Europos šalių vežančio tarptautinių maršrutų vežėjo „Ecolines“ Lietuvos-Lenkijos regiono vadovas Remigijus Dvareckas atskleidžia, kad keleivius rudenį Europoje vilioja trys išskirtiniai dalykai, rašoma pranešime spaudai.

Rudeninės mugės ir festivaliai

Ne tik apsipirkti, bet ir apsilankyti didžiausiuose rudeniniuose Europos renginiuose vartotojus skatina ne tik nedidelės kelionių kainos, bet ir noras atitrūkti nuo kasdienybės. Anot R. Dvarecko, labiausiai lietuvius traukia jau nuo lapkričio pradžios vykstančios mugės Vokietijoje. Šiuo metu ypač populiari rugsėjo-spalio mėnesiais vykstanti šventė „Octoberfest“, kurią kasmet aplanko net 5,6 mln. lankytojų.

„Kuo didesnis miestas, tuo didesnis mugės plotas ir tuo didesnis pasirinkimas. Pavyzdžiui, Lenkijos sostinėje Varšuvoje arba Vokietijos miestuose Berlyne, Miunchene, Hamburge galima nuvykti pasigrožėti didelėmis mugėmis, kurios savo dydžiu gerokai lenkia šventes Lietuvoje. Be to, tai, ką atvykę rasite Vokietijoje, visiškai skirsis nuo to, ką pamatysime Lietuvoje ar, pavyzdžiui, Olandijoje“, – teigia R. Dvareckas.

Pasak jo, lietuviai vyksta pasigrožeti kitų Europos miestų siūlomomis mugėmis, nes jiems įdomios kitose valstybėse vykstančios atrakcijos, jų papročiai, lygiai kaip ir užsieniečiams įdomūs lietuviški renginiai ar tradicijos.

Pasaulinio lygio renginiai

Kelionių eksperto teigimu, keleivius į kitas valstybes traukia ir koncertai tų atlikėjų, kurie į Lietuvą neatvažiuoja. Taip pat, mūsiškius domina tarptautinės mokslo, sveikatos konferencijos, kurios Lietuvoje nevyksta ar vyksta ne tokiais dideliais mąstais bei dažnumu.

„Labai natūralu, kad negalėdami sudalyvauti juos dominančiuose renginiuose savo šalyje, keleiviai ieško būdų nuvykti svetur. Dažnai, važiuojant į sporto varžybas, bilietus perka netgi didelės grupės žmonių. Taip pat keleivius pritraukia ir neeiliniai renginiai: neseniai Rygoje svečiavosi Dalai Lama, todėl jo gerbėjai ir entuziastai į Latvijos sostinę plūdo iš visų artimiausių Europos šalių“, – išskiria R. Dvareckas.

Jis pastebi, kad keleiviai vis dažniau renkasi autobusus kelionėms į koncertus dėl jų taupumo ir galimybės patogiai grįžti iš jų bet kuriuo paros metu beveik nuo renginio vietos.

Ruduo – nuolaidų metas

„Keleiviai, nusprendę autobusu keliauti rudenį – gali tikėtis ne tik išvysti įspūdingų pasirodymų, bet ir gerokai sutaupyti. Kainos susiruošusiems keliauti ne sezono metu visuomet žemesnės ne tik kelionės bilietams, bet ir viešbučiams, parduotuvėms ar restoranams. Keliautojai viliojami naujausiais sezono meniu, o norintys apsipirkti – nuolaidomis ir išpardavimais išmargintomis vitrinomis“, – pasakoja kelionių ekspertas.

Kaip teigia R. Dvareckas, rudenį daug nuolaidų ir užsienio prekybos centruose, tad keleiviai mielai jomis pasinaudoja. Pasak pašnekovo, važiuojant autobusu bagažas paprastai netampa keleivių galvos skausmu.

„Norinčiųjų ne tik aplankyti pasaulinio garso pasirodymus, bet ir atsivežti prekių su nuolaidomis – netrūksta, nes vykstant autobusais nemokamai galima gabenti net iki trijų lagaminų. Kita vertus, tenka pastebėti, kad nors nuolaidos ir vilioja keliautojus, autobusu važiuojantys keleiviai labai daug daiktų neveža – tik tiek, kiek gali patys panešti. Tarp dažniausiai perkamų dalykų būna saldumynai, kokybiškesni nei Lietuvoje drabužiai, avalynė, smulki elektronika ar indai“, – vardina R. Dvareckas.

R. Dvareckas atkreipia dėmesį, jog Europos Sąjungos šalyse muitai netaikomi, todėl norint, pavyzdžiui, iš Vokietijos parsivežti norimą prekę, problemų dėl pasienio ar muitinės patikrinimų nekils. Kita vertus, pašnekovas įspėja, kad vežant buitinę techniką ne iš ES šalies į ES šalį, muitai gali būti taikomi.

Puikus laikas ne tik apsipirkti

Atėjus šaltajam sezonui, kaip teigia R. Dvareckas, keleiviai vyksta į keliones ne tik atsinaujinti spintos ar aplankyti norimus renginius, bet ir apsilankyti restoranuose ar paragauti išskirtinių kitų šalių patiekalų. Artėjant Kalėdoms – pats tinkamiausias metas ragauti skirtingų šalių virtuvių patiekalus, nes kavinės ir restoranai siūlo ne tik specialius meniu, bet ir milžiniškas nuolaidas.

„Rudenį ar žiemą labai paprasta iš Lietuvos nuvykti į Ukrainą, paragauti tikrų ukrainietiškų barščių ir taip giriamų lašinukų (kainos Ukrainoje kelis kartus žemesnės nei Lietuvoje). Taip pat nuvykti į Varšuvą ir įvertinti lenkiškos virtuvės ypatumus arba aplankyti Berlyną ir nepatingėjus paėjėti tolėliau nuo miesto centro į jaukų barą, paragauti tradicinių dešrelių „Berlin Currywurst“ ar šnicelio“, – sako kelionių ekspertas.

R. Dvareckas tvirtina, jog ruduo ir žiema – geriausias metas bilietų nuolaidoms. „Kiekvieną savaitę mūsų keleiviai sulaukia įvairių nuolaidų vykstant iš įvairių šalių miestų, o siūlomų maršrutų tinklas apima 20 šalių ir virš 200 Europos miestų“, – apibendrina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją