Jei turėtume visus pasaulio pinigus, ko gero leistume laiką skraidydami iš vieno tropikų rojaus į kitą. Tikėkimės, vieną dieną taip ir bus... O kol kas tiesiog pasvajokime apie tai.

Purewow.com pateikia sąrašą dvylikos gražiausių salų pasaulyje.

Palavanas

Ši sala ko gero yra viena iš paskutinių turistų nenumintų salų pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje. Tai tikras rojus su dantytomis kalkakmenio uolomis, krištolo skaidrumo užutėkiais ir vešliais miškais apaugusiais kalnais. Idiliškus paplūdimius įrėmina besisūpuojančios valtys ir vaisių pašiūrės, o žydras vanduo tiesiog sutvertas nardymui.
Palavanas

Sent Lusija

Sent Lusija ne be reikalo yra vis išrenkama viena iš romantiškiausių pasaulio salų. Vis dėlto čia yra ir daugiau ką veikti, ne vien tik su meile žiūrėti mylimam žmogui į akis. Įsivaizduokite: vulkaninės salos, senos kokosų plantacijos ir žvalūs žygiai atogrąžų miškuose, apžiūrint krioklius.

Santorinis

„Instagram“ svetainėje ko gero daugiausiai nuotraukų būtent iš šios Graikijos salos. Ant kalvų susispietę balti namai su mėlynai dažytomis langinėmis, ryškiai rožinės bugenvilijos ir be abejo, žaliai mėlyna Egėjo jūra.

Balis

Aktyvūs ugnikalniai, tylūs ryžių laukai ir senovinės šventyklos – tai tik keli Balio privalumai. Ir, žinoma, visa dvasinė plotmė, aprašyta knygoje „Valgyk, melskis, mylėk“. Sala labai populiari ir tarp medų kopinėjančių jaunavedžių, o pastaruoju metu – tarp Elizabeth Gilbert kūrybos gerbėjų.

Kapris

Italijos Amalfio pakrantėje rasite įspūdingąją Kaprio salą su kalkakmenio uolomis, kvapniais citrinmedžiais, stulbinamo grožio žydromis grotomis ir spalvingais skėčiais paplūdimiuose.

Kau Ping Kanas

Šis tajų brangakmenis buvo beveik nežinomas, kol nepasirodė filmas „Vyras su auksiniu pistoletu“, tad dabar Kau Ping Kanas dar vadinamas Džeimso Bondo sala. Patogiausia ten nukakti greitaeigiu kateriu iš Puketo. O kai ten nuvyksite, nebenorėsite grįžti atgal.
Khao Phing Kan (Kau Ping Kanas)

Maujis

Žalsvai melsvi užutėkiai? Taip! Smaragdinės banguojančios kalvos? Taip! Pasakiško grožio saulėlydžiai? Taip! Ir visa tai vienoje vietoje – Maujo saloje, kuris taip pat garsėja pačiais gražiausiais paplūdimiais pasaulyje – pavyzdžiui, pusmėnulio formos Vailėjos paplūdimiu ar juodo smėlio paplūdimiu Vajanapanapos parke.

Fernando de Noronja

Šis Brazilijos salynas yra mažai žinomas už Pietų Amerikos ribų. Tai prabangi, tačiau gan nebrangi sala, kurioje mėgsta ilsėtis ne tik turtingi ir garsūs žmonės. Didžiausioje saloje, kuri taip pat vadinasi Fernando de Noronja, išsibarstę ramūs kaimeliai, nedideli nakvynės namai ir vėjų nugairintos uolos, nuo kurių galima stebėti delfinus ir jūrų vėžlius.
Salos

Vaihekės sala

Ši bohemiška Naujosios Zelandijos sala turi ir žavaus Naujosios Anglijos pajūrio kaimelio bruožų, ir madingo Kalifornijos banglenčių rojaus bruožų. Keliautojus ypač vilioja salos vynuogynai, kuriuose auga puikios kokybės „Syrah“ ir „Sauvignon Blanc“ vynuogės.
Vaihekės sala


Maljorka

Šioje Ispanijos saloje laikas eina lėtai – įprasti pietūs gali užsitęsti kelias valandas, o jų ramybę po vėsiomis maurų arkomis gali trikdyti tik vis atkemšami nauji buteliai vyno.

Bora Bora

Ši Prancūzijos Polinezijos sala yra rojaus įsikūnijimas. Visa sala vos 10 km ilgio, bet joje yra du ugnikalnių krateriai, turkio žydrumo užutėkis su smėlio pakrante ir Matiros paplūdimys – vienas iš pačių įstabiausių smėlio ruožų pasaulyje.
Bora Bora

Hvaras

Į šią Kroatijai priklausančią salą Adrijos jūroje pastaraisiais metais plūstelėjo nemažai turistų, ir ne be reikalo. Visa sala atrodo lyg „Sostų karų“ filmavimo aikštelė, be to, sala gali pasigirti gardžiausiu maistu visoje Dalmatijos pakrantėje. Kas nesvajoja pasimėgauti šviežiais omarais ir „Zinfandel“ vynu.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)