Jeigu galite sau suteikti daugiau laiko, kelionės traukiniu yra labiausiai atpalaiduojantis keliavimo būdas be šiuolaikinių kelionių rūpesčių, rašo purewow.com.

Štai penkios geriausios kelionių traukiniu kryptys.

„The Ghan Expedition“ per Australiją

„Afghan Express“ trumpiniu pavadintas „The Ghan“ parodys jums pačią Australijos širdį mėgaujantis privačios kabinos komfortu. Nuo žaliųjų Adelaidės kalvų iki Darvino tropikų, visos ekspedicijos metu vaizdai pro langą nuolat keisis. Kiekvieno sustojimo metu galima rinktis ekskursijas, pavyzdžiui, skrydį sraigtasparniu virš Kakadu ar Nitmiluko nacionalinių parkų.

Kaina: nuo 2080 eurų už keturias dienas

„The Glacier Express“ Šveicarijoje

Tai tobula vienos dienos kelionė, nes per aštuonias valandas kirsite Šveicarijos Alpes ir turėsite galimybę grožėtis panoraminiais kraštovaizdžiais. Tai pilys, žavūs kaimai ir daugybė snieguotų viršukalnių, tarp jų ir gerai žinomo Materhorno kalno.

Kaina: nuo160 eurų (įskaitant 30 eurų rezervavimo mokestį) už dieną
Materhorn viršukalnė Šveicarijoje

„Rocky Mountaineer“ Kanadoje

Jums siūlomi penki kvapą gniaužiantys maršrutai, įskaitant nuo Vankuverio iki Vistlerio ir nuo Banfo iki Džasperio. Baiminatės, kad traukinyje teks praleisti per daug laiko? Galite rinktis trumpesnes dviejų dienų arba ilgas net vienuolikos dienų keliones. Nesvarbu, ką pasirinktumėte, turėsite galimybę naktį patogiai ištiesti kojas – nakvynės numatytos viešbučiuose.

Kaina: nuo 1140 eurų už dvi dienas
Kelionė traukiniu Kanadoje

„Venice Simplon Orient Express“ iš Paryžiaus

Ši vos kartą per metus rengiama kelionė yra romantiškas pasivažinėjimas pro Paryžių, Budapeštą, Buchareštą ir Stambulą. Visa tai pamatysite per šešias dienas. Laiko nuovoką prarasti padės keturių patiekalų pietūs ir vakarienės, upeliais besiliejantis šampanas ir gyva muzika. O ką jau kalbėti apie vaizdus pro langą – Italijos Dolomitinės Alpės ir Šveicarijos Alpės.

Kaina: nuo 8090 eurų už šešias dienas

„Eastern and Oriental Express“ iš Bankoko

Nuo Bankoko iki Singapūro, jūs praskriesite per kunkuliuojančius miestus ir ramius kaimus. Žavėkitės vaizdais pro savo privačios kabinos langus arba čiupkite kokteilį ir keliaukite su juo į traukinio apžvalgos aikštelę lauke. Įpusėjus keturių dienų kelionei teks išlipti iš traukinio kruizui upe (žinoma, vietiniu plaustu), prisimindami garsųjį filmą „Tiltas per Kvė upę“ („River Kwai Bridge“).

Kaina: nuo 2370 eurų už keturias dienas
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)