Žinoma, tai nuostabi patirtis. Tačiau ar atvykus draugui iš užsienio žinotumėte, ką parodyti gimtojoje Lietuvoje be Gedimino pilies bokšto? Jei susimąstėte, kad atsakymas į šį klausimą tikriausiai būtų „ne“, siūlome kelis įdomius maršrutus, kuriuos drąsiai galėsite išbandyti ir Jūs, ir Jūsų svečiai iš užsienio.

Vilniaus apylinkės – gamtos mylėtojams

Vilnius – išties unikalus ir savo veidą turintis miestas. Jo senamiestis – tai įvairių kultūrų mišinys, sukuriantis ypatingą aurą. Tačiau tokios pat įspūdingos yra ir Vilniaus miesto apylinkės. Aplankę Girijos kaimą atsidursite ne kur kitur, o... geografiniame Europos centre! Tiesa, geografinių Europos centrų yra ne vienas, nes jie nustatyti naudojant skirtingus metodus.

Visgi labai smagu, kad galime pasigirti, jog Lietuva – Europos vidurys! Medininkų kaime aptiksite net dvi aukščiausias kalvas mūsų šalyje – Aukštojo ir Juozapinės. Tiems, kas nepatingės užkopti į jų viršūnes, gamta padovanos nuostabiausių peizažų.

Regioniniai parkai – štai kuo tikrai galime didžiuotis ir nustebinti atvykstančius svečius. Tokių Vilniaus apylinkėse yra net trys. Verkių regioninis parkas garsus savo žaliaisiais ežerais, o visą šio parko grožį galėsite išvysti nuo apžvalgos aikštelių. Pavilnių regioninis parkas nustebina nuostabiais gamtovaizdžiais. Čia atrasite Rokantiškių pilies, kuri buvo pastatyta XII a., griuvėsius ir Antakalnio bunkerius, kuriuos 1924–1926 m. pastatė Lenkijos kariai.

Trečiasis regioninis parkas Vilniaus apylinkėse – Neries regioninis parkas. Vienas įdomiausių objektų šiame parke yra Dūkštos pažintinis pėsčiųjų takas. Jis reikalauja atkaklumo, tačiau kelionė bus nepamirštama!

Tai tik keletas vietų, kurias privalo aplankyti kiekvienas gamtos mylėtojas, gyvenantis Lietuvoje ar tik čia besilankantis. Pradėję keliauti nustebsite, kokia nuostabi yra mūsų šalies gamta!

Baltijos jūra ir išskirtinės architektūros miestas Klaipėda

Dažnai tenka išgirsti, kad Klaipėda – gražiausias Lietuvos miestas. Jis garsėja nuostabia pastatų architektūra, laisvalaikio erdvių gausa ir netoliese banguojančia Baltijos jūra.

Keliaujant po Lietuvos uostamiestį, privalu aplankyti Teatro aikštę, kurioje XVII a. keliaujantys teatrai rengdavo savo pasirodymus. Taip pat šioje aikštėje stovi Klaipėdos dramos teatro pastatas, iš kurio balkono 1939 m. lankydamas Klaipėdą Adolfas Hitleris sakė kalbą. Šis Lietuvos miestas istoriškai labai susijęs su Vokietija, todėl visiškai nenuostabu, kad Klaipėdos senamiestis alsuoja vokiška dvasia, o architektūra stebina kiekvieną keliautoją.

Norint pamatyti tikrai įspūdingą vaizdą, būtina aplankyti Kopgalį. Tai pusiasalis, skiriantis Kuršių marias ir Baltijos jūrą. Kopgalis – puiki vieta pasivaikščioti, tačiau tik tiems, kurie nebijo vėjo!
Žinoma, svečiuojantis Klaipėdoje verta aplankyti ir Lietuvos jūrų muziejų bei pasisveikinti su devyniais delfinariume gyvenančiais delfinais. Šį miestą geriausia pažinti pėsčiomis ir neskubant – tada pamatysite kiekvieną detalę ir iš visos širdies susižavėsite Klaipėda.

Tiek Vilniaus apylinkės, tiek Klaipėda tikrai nustebins svečią iš užsienio. Norėtumėte sužinoti, ką dar galima parodyti Lietuvoje? Leidykla „Terra Publica“ išleido išsamų ir puikiai Lietuvos grožį atskleidžiantį kelionių vadovą anglų kalba „Lithuania Travel Guide“.

Čia rasite 25 maršrutus, įvairių patarimų keliautojams, 400 lankomų objektų, 500 įspūdingų Lietuvos fotografijų ir net žodynėlį, kuris pravers kiekvienam svečiui, norinčiam pažinti mūsų kraštą! Kelionių vadovo pristatymas vyks Tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos ADVENTUR metu, sausio 23 dieną (šeštadienį), 13.30–14.30 val. 5.5 konferencijų salėje. Knygą pristatysime lietuvių kalba.

Leidinio pristatyme dalyvaus kelionių vadovo sudarytojas, keliautojas ir fotografas Vytautas Kandrotas, Anykščių regioninio parko direktorius Kęstutis Šerepka, Lietuvos žurnalistų sąjungos kelionių ir pramogų klubo pirmininkas Gerimantas Statinis ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)