Gražioji Estijos sostinė gali didžiuotis istoriniu viduramžių paveldu bei tuo, kaip ji save pristato turistams. Karštas vynas, sūrūs ir saldūs riešutai gatvėse, lėlės, atrodančios kaip Pamela Anderson ar tradiciška estų mergina, kviečianti įsigyti suvenyrų ar užsukti į restoraną – toks buvo įspūdis lankantis Taline. Jame yra tai, ko reikėtų kiekvienam miestui, norinčiam būti patraukliam ne tik vietiniams, bet ir turistams.

Mano gimtoji šalis Lietuva priklauso Baltijos šalims kaip ir Latvija, Estija. Galiu pasakyti, kad kiek gaila, jog mano gimtoji šalis nesugeba savęs pristatyti taip originaliai kaip estai. Net palyginus restoranus, mūsų vilniečiai atrodo gan prastai. Taip, Vilniaus gyvenimas, restoranai vis tobulėja, bet nuo Estijos pažangos jie yra dar gan tolokai.

Kiekvienas padavėjas ir kiti aptarnaujantys darbuotojai, apsirengę tradiciniais estų, rusų drabužiais gan aktyviai kviečia žmones išbandyti vietinę arba užsienio virtuvę restorane. Tiesa, būtina paminėti, kad jie nėra įkyrūs kaip Egipte ar Turkijoje.

Atvirkščiai, toks jų elgesys atkreipia tavo dėmesį, pasiūlo, atsako į klausimus, o jei kažko ieškai – tai net nurodo savo konkurentus. Net ir šaltuoju metų periodu išgirsi gyvą muziką. Muzikantai groja ir dainuoja lauke, o jei sustirsta, pasiima karštos arbatos ir prisėda šalia lankytojų lauke, kur visada pastatyti šildytuvai ir padėti pledai.

Megztos, siūtos lėlės, kurias galima rasti prie kiekvienos parduotuvėlės ir restorano, jos sukelia juoką, tačiau tai yra neblogas būdas suvilioti užsukti vidun.

Talinas taip pat turi Lėlių muziejų, kur lėlės pristatomos iš pusantro šimto šalių: Rusijos, Estijos, Vokietijos, JAV, Japonijos, Italijos ir t.t. Lankydamiesi mieste, aplankykite ir jį.

Kelionės Taline įspūdžiai nuotraukų galerijoje: