Taigi, blogeriai, socialinių tinklų „aktyvistai“ ir patyrę keliautojai padėjo sudaryti šį 9 keistų pakavimo strategijų sąrašą. Jos - tiek pat praktiškos, kiek ir neįprastos. Nuo bagažo siuntimo paštu iki visiško bagažo atsisakymo.

Nusiųskite savo daiktus paštu

Susikraukite savo krepšius ir kelios dienos prieš išvykstant išsiųskite juos į savo viešbutį; šis būdas neatrodys toks beprotiškas, kai palyginsite oro linijų bagažo mokesčius ir siuntimo mokesčius.
Jei nerimaujate, kad oro linijos gali pamesti jūsų krepšį, daiktų siuntimas paštu gali suteikti didesnį saugumo jausmą, be to, jums nereikės tempti savo daiktų per oro uostą.

Parsiųskite savo daiktus atgal į namus

Kalbant konkrečiau, išsiųskite atgal tą dalį savo bagažo, kurią jau panaudojote. Pavyzdžiui, savo nešvarius drabužius.

Atsikratykite savo skarmalų

Žinote tą krūvą „paaukoti“ skirtų megztinių, gulinčių jūsų spintoje? Savo artimiausios kelionės metu paskutinį kartą padėvėkite juos ir, kai nebereikės, atsikratykite jų. Viena populiaraus užjūrio kelionių blogo skaitytoja sykį paliko komentarą, paaiškindama, kaip ji atsikrato varginančio bagažo keliaudama po pasaulį: „Dalykai, kurių namuose tiesiog negali prisiversti išmesti (marškinėliai, kojinės, apatinis trikotažas ir t.t.), atsikratykite jų pakeliui ir palengvinkite kelionės į namus naštą. Arba dar geriau, panaudokite tą erdvę pirkiniams, kuriuos įsigijote per savo keliones“.

Apsilankykite dėvėtų drabužių parduotuvėse

Suteikite sau puikią priežastį linksmai praleisti popietę keliose dėvėtų drabužių parduotuvėse. Įsidėkite tik būtiniausius dalykus ir įsigykite papildomų drabužių ir aksesuarų dėvėtų drabužių parduotuvėse. Viena blogerė rašo: „Jei jums reikia papildomų drabužių, galite jų labai pigiai nusipirkti dėvėtų drabužių parduotuvėse. Aš nusipirkau „Armani“ palaidinukę už keturis svarus parduotuvėje Anglijoje“. Jūsų naujas apdaras taip pat bus kaip suvenyras, jums grįžus namo.

Nufotografuokite savo lagaminą

Jūsų išmanusis telefonas yra daug daugiau nei priemonė, skirta sužaisti gerą „Angy Birds“ žaidimą. Jis gali atlikti kitą funkciją – padėti surasti lagaminą. Kitas keliautojas sako: „Aš visuomet naudoju savo telefoną padaryti mano registruojamo krepšio nuotraukas. Tai padėjo keliaujant į šalis, kuriose aš nešneku vietine kalba. Jei lagaminas prarastas, jūs turite užpildyti formą, aprašydami krepšį. Aš tiesiog parodau jiems nuotrauką ir jie atitinkamai užpildo formą“.

Naudokite vienkartinius daiktus

Štai dar vienas komentaras: „Ilgoms kelionėms, besitęsiančioms po daugybę miestų/šalių įsidėkite vienkartinius apatinius“. Paprastai galima pasirinkti iš keleto rūšių. Žinoma, niekas nesumaišys jūsų su Miranda Kerr, jums dėvint pastelinės spalvos vienkartines medvilnines kelnaites. Tačiau perkrautas lagaminas taip pat nėra gražu.

Būkite strategiški

Dar viena protinga idėja, aktuali kartu skrendančioms poroms: „Jei jūs keliaujate kartu, kiekvienas turėtų įsidėti į kito lagaminą dviejų dienų drabužių atsargą. Jei vienas lagaminas dings, tas keleivis vis tiek turės švarius, tinkamus drabužius bent dviem dienoms, kol bus surastas ir grąžintas lagaminas“.

Pasidarykite nuosavą skalbimo mašiną

Tinklalapyje IndependentTraveler.com skelbiamame straipsnyje „Mūsų skaitytojų pakavimo patarimai“ („Packing Tips from Our Readers") USRoadTripper siūlo kūrybišką sprendimą keliautojams, neturintiems galimybės pasinaudoti skalbimo įrenginiais: „Praėjusiais metais aš keliavau į Japoniją ir pasiėmiau vieną ypač didelį užtrauktuku užtraukiamą krepšį ir naudojau jį kaip skalbimo mašiną!

Vienu kartu aš sugebėdavau sudėti į jį daug drabužių. Aš tiesiog sudėdavau drabužius, įpildavau muilo, pripildydavau jį vandenes ir tuomet kratydavau jį vonioje, kol visi drabužiai būdavo švarūs. Dėl to plovimas ir skalavimas buvo lengvas darbas ir mano drabužiai buvo daug švaresni, nei būčiau juos plovęs kriauklėje“.

Palikite viską

Kalbant apie daiktų pakavimą, keliavimas be bagažo yra pats beprotiškiausias dalykas, bet įmanomas. „Travel“ autorius Rolfas Pottsas leidosi į „Scottevest Travel Clothing“ (SeV ), daugybę kišenių turinčių švarkų gamintojo, finansuojamą 42 dienų kelionę be bagažo. R. Pottsas išmaišė planetą skersai išilgai turėdamas tik į jo švarko kišenes telpančius daiktus, įskaitant nedidelį dezodorantą, keletą porų švarių kojinių ir apatinių bei keletą marškinėlių, nedidelį skaitmeninį fotoaparatą ir dantų šepetėlį.

Nors daug, ypač patogumus mėgstančių, keliautojų gali nenorėti leistis į tokius kraštutinumus, gali būti protinga pasinaudoti R. Pottso minimalistine patirtimi. Pasiimkite švarką su užtektinai kišenių ir iškeiskite vieną savo krepšių į drabužį. Arba per kitą savaitės trukmės kelionę apsieikite tik su rankiniu bagažu – greičiausiai jausitės išsilaisvinę nuo tų svarų nereikalingų daiktų.