110
Kitas

10. Bodis, Kalifornija

                                 12 nuostabiausių pasaulyje vietų po žeme

                                   Radioaktyviausi pasaulio ežerai ir kitos vietos, kuriose nenorėtumėte išsimaudyti

Pradedant 1948-ųjų vesternu „Geltonas dangus” su Gregoriu Peck’u ir baigiant apmirusiomis Londono gatvėmis Danny Boyle’o filme „28 dienos po”. Devyniasdešimtaisiais šiurpą kėlė kompiuterinis žaidimas „Tylioji kalva”, dabar - post-apokaliptinė tuštuma Cormac McCarthy Pulitzerio apdovanojimą pelniusiame romane „Kelias”.

Visur, kur pažvelgsite, ši tema plėtojama gan dažnai. Puikus fonas bet kokiai pramogai, ar tai būtų filmas, knyga ar kitas būdas maloniai pašiurpinti žmones.

Tačiau šiai siurrealiai idėjai visgi yra šiokio tokio pagrindo. Miestai vaiduokliai yra įprastas reiškinys Amerikoje, labiausiai centrinėse ir pietų valstijose. Tyrimai rodo, kad vien Kanzase yra apie 6000 apleistų gyvenviečių.
Apleistas miestas

Tačiau kas gali sukelti tokį gyventojų nykimą? Viena iš pagrindinių priežasčių yra senkantys gamtiniai ištekliai, kelių ir greitkelių jungimas, praleidžiant tam tikras vietoves. Kita kiek grėsminga priežastis gali būti atsitiktinis ar žmogaus nulemtas nelaimingas atsitikimas.

Toks atvejis pasitaikė Pattonsburge, Misūrio valstijoje. Čia nuo miesto įkūrimo 1845-aisiais gyventojai patyrė apie 30 potyvių ir po paskutinių dviejų nelaimių 1993-iaisias nebeiškentė. Su valdžios pagalba visas miestas buvo perstatytas už maždaug 5 kilometrų ir dabar yra žinomas kaip Naujasis Pattonsburgas. Senasis miestas taip ir liko vaiduokliu.

Kad ir kaip tai atsitinka, miestų vaiduoklių tema daugumą tikrai sudomins. Čia galite sužinoti apie 10 įspūdingiausių apleistų gyvenviečių planetoje. Tikėkimės, šie aprašymai nušvies tikrąjį miestų vaiduoklių egzistavimą gyvenime, o ne vien istorijose. Filmai juk kuriami realiose pasaulio vietovėse. Mėgaukitės!

110
Kitas

10. Bodis, Kalifornija

Dalintis
Nuomonės