Renginio dalyviai, tarp kurių buvo ir Gruzijos ambasadorė Lietuvoje Khatuna Salukvadze, džiaugėsi ne tik gyva muzika, bet ir neįprasta galimybe pačiame miesto centre mėgautis ką tik kepsninėje ant grotelių paruoštomis vaišėmis. Skirtingai nei ankstesniais metais, „Borjomi Grill piknikas“ šiemet surengtas vakare, o ne pietų pertraukos metu, siekiant renginį padaryti patogesniu dalyviams.

Ant grilio – 100 kg vištienos

Vilniečiams tai buvo išskirtinė proga pajausti tikro pikniko nuotaiką, o ruošiamo maisto kvapas pritraukė daugybę keptos mėsos mėgėjų. Jiems pavaišinti buvo iškepta 100 kg „Vilniaus paukštyno“ dovanotos vištienos. Pasimėgavę sočia mėsiška vakariene, dalyviai noriai vaišinosi ir „Borjomi“ vandeniu.

Šimtus vilniečių priviliojusiame piknike vištieną kepė Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijai priklausantys profesionalai. Susirinkusieji ne tik stebėjo kepimo procesą, bet ir sėmėsi specifinio vištienos paruošimo ir kepimo ant grotelių paslapčių – kepėjai savo žiniomis mielai dalinosi su visais pikniko dalyviais.

Šiemet – jau trečiasis piknikas

Masinis „Borjomi piknikas“ Lietuvoje vyksta trečius metus iš eilės. Pirmasis piknikas ant pievelės greta Baltojo tilto įvyko 2012 m., jame dalyvavo daugiau negu 800 žmonių. 2013 m. piknikas organizuotas ant paties Baltojo tilto – per visą jo ilgį buvo nutiesta dirbtinės žolės danga, kurios plotas užėmė beveik 1000 kv. metrų.

Renginio organizatoriai kol kas neatskleidžia, kokių dar piknikų ateityje gali tikėtis vilniečiai, tačiau užsimena, kad tai galėtų būti Lietuvoje dar neišbandyta naujiena.

Užklupęs lietus prisidėjo prie labdaros

Vakare Vilniuje prapliupęs lietus netikėtai tapo didžiausios spontaninės labdaringos „ledinio vandens kibiro iššūkio“ (pasaulyje plintančios kaip „Ice bucket challenge“) stilizuotos akcijos priežastimi. Renginio organizatoriai pakvietė pikniko dalyvius išlįsti iš palapinės ir minutę laiko pastovėti po šaltu lietumi, už tai pažadėdami finansiškai paremti kovą su šonine amiotrofine skleroze.

Šalto lietaus iššūkį sutiko priimti ne tik renginio vedėjas Jurgis Brūzga, tačiau ir į pikniką sraigtasparniu atskridęs „KG Group“ valdybos pirmininkas Tautvydas Barštys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)