13
Kitas

10 pagrindinių patarimų keliaujant su vaikais

„Šalies, kelionės būdo pasirinkimas – tai tik maža dalis to, ką reikėtų apsvarstyti tėvams, susiruošusiems atostogauti su vaikais. Papildomai reikia įvertinti kelionės trukmę, programą, galiausiai – viešbutį. Kad neatsitiktų taip, jog belsitės į duris viešbučių, kuriuose seniai nebėra laisvų vietų, arba tų, kuriuose vaikai apskirtai nėra pageidaujami“,- pasakoja Žydrė Gavelienė, kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ vadovė.

Kelionių ekspertė teigia, kad populiariausi laikotarpiai keliauti su vaikais – dvi pirmos ir dvi paskutinės moksleivių atostogų savaitės. „Geografija išties plati – nuo Turkijos, Graikijos, Kipro ar Italijos iki Skandinavijos šalių ar kruizų Baltijos jūroje. Pastebime, kad keliaujant su vaikais dažniau yra pasirenkamos tos vietovės, kurias lengva pasiekti tiesioginiais skrydžiais ar per dieną nuvykti automobiliu, traukiniu arba autobusu“, - atskleidžia Ž. Gavelienė.

Pasak jos, pagrindinis patarimas keliaujantiems su šeima – užsisakyti bilietus ir viešbučius iš anksto. Pastaruosius patariama rinktis tokius, kurie siūlo įvairų spektrą pramogų vaikams. „Keliaujant su vaikais rekomenduoju vykti bent 10-14 dienų laikotarpiui, nes vaikų organizmui reikia daugiau laiko adaptacijai. Be to, geras sprendimas yra kartu keliauti kelioms poroms su panašaus amžiaus vaikais – tai atveria papildomų galimybių tėvams rasti laiko pabūti dviese“,- patirtimi dalijasi kelionių ekspertė.

Ž. Gavelienė teigia, kad kelionių rinkoje pastebima ir kita tendencija – poilsis, orientuotas tik į suaugusiuosius. „Kaip ir minėjau, yra viešbučių, kuriuose vaikai nėra pageidaujami. Šie viešbučiai yra orientuoti į suaugusiųjų poilsį – pradedant gurmanišku maistu bei kokybiškais gėrimais ir baigiant interjeru bei siūlomomis pramogomis“,- sako „Estravel Vilnius“ generalinė direktorė. Be vaikų dažniausiai keliaujama ir į itin egzotiškus bei tolimus kraštus, taip pat ten, kur reikalingas geras fizinis pasirengimas.

Kelionė su vaikais – puiki investicija į šeimą: nekasdieninėje aplinkoje vieni kitus pažįstame daug geriau, be to, keliauti galimybę turinčių vaikų akiratis plečiasi. Žinoma, rengiantis kelionėms su vaikais, reikia įvertinti pakankamai daug aspektų ir jas planuoti gerokai iš anksto – tuo tikslu puikiai praverčia prityrę kelionių konsultantai. Tuo tarpu emociškai ar fiziškai itin pavargusiems sutuoktiniams rekomenduojama pirmiausia rinktis poilsį dviese, o jau po to skirti kokybiško laiko savo atžaloms.

13
Kitas

10 pagrindinių patarimų keliaujant su vaikais

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)