Inteligentiški chuliganai Andrius Užkalnis ir Andrius Tapinas LRT Rašytoju kampe kalbėsis apie evangelijas ir pristatys naujausią A. Užkalnio knygą „Naujųjų laikų evangelija pagal Užkalnį“, kurioje autorius žvilgteli į Tarybų Lietuvą, palikdamas politinius dalykus nuošaly ir susitelkdamas į tai, su kuo susidūrė dauguma to meto Lietuvos gyventojų: nuo pieno butelių supirkimo iki meilės romanų sanatorijose, nuo madų bei mus supusių daiktų iki pakeistų gatvių pavadinimų. Kandžiai, šmaikščiai ir be nostalgijos.

Vytaras Radzevičius debiutuoja su savo kulinarinių kelionių knyga „Pasaulio puodai“, o kas tuose puoduose kunkuliuoja paaiškės knygos pristatymo renginyje, kuriame autorių kalbins jo kelionių bendražygis Martynas Starkus. Kolegos linksmai kalbėsis apie vyriškus virtuvės atradimus, pirmuosius blynus ir kelionių skonį. Sužinokite, ar pavyko Vytarui Radzevičiui egzotiškus patiekalus pagaminti Lietuvoje.

Nukeliauti į Romą ir pasijusti tikrais romiečiais pasiūlys žurnalistai ir Italijos mados, gyvenimo būdo bei gastronomijos ekspertai, Paulius ir Jurga Jurkevičiai, šįkart pasitelkę trečią autorių – Romoje gidu dirbantį Simoną Jurkevičių.
Trijulė lietuvių, kurie pelnytai Italiją ir Romą gali vadinti sava, praskleidė Romos paslapčių uždangą ir visą naudingiausią informaciją sudėjo į kelionių vadovą „Sava Roma“. Įdomiausius dalykus, kuriuos verta pamatyti, patirti ir paragauti Amžinajame mieste autoriai pasakos knygos pristatymo renginyje.
Jei jūsų nedomina Europa, į kvapą gniaužiančią kelionę galėsite pasinerti knygos „Azija be sienų“ pristatymo renginyje. Paulius Mačiulevičius ir Andrius Jančiauskas pasakos apie 7 mėnesius trukusią kelionę po Aziją. Tarp aplankytų šalių ne tik turistų gausiai lankomos Indija bei Kinija, bet ir mažiau pažinti kampeliai – Iranas, Afganistanas, Tibetas, tad įspūdingų nuotraukų ir kvapą gniaužiančių istorijų knygoje ir pristatymo renginyje tikrai netrūks. 
2014-ieji paskelbti teatrų metais, tad simboliška, kad šiais metais pasirodo Svajūno Sabaliausko sudaryta prisiminimų knygą apie fenomenalią aktorę Rūtą Staliliūnaitę, sukūrusią nemirtingąjį Barboros Radvilaitės vaidmenį ir tapusią meilės Lietuvai simboliu. Knygos „Rūta Staliliūnaitė: aš esu Barbora“ pristatyme Svajūnas Sabaliauskas kartu su Vytautu V. Landsbergiu, Sigučiu Jačėnu, Egidijumi Stanciku bandys giliau pažvelgti į legendinės aktorės gyvenimą.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)