Europos aviacijos saugos agentūrai (EASA) atnaujinus elektroninių įrenginių naudojimo lėktuvuose taisykles, jas priėmė ir Vengrijos Civilinės aviacijos administracija.

Pagal šias naujas taisykles „Wizz Air“ keleiviams nuo šiol bus leidžiama naudotis įjungtais, „skrydžio režimui“ (angl. flight mode) nustatytais įrenginiais viso skrydžio metu.

Tik jei bus neįmanoma patvirtinti, kad elektroniniai įrenginiai tinkamai veikia skrydžio režimu ar atitinka visus reikalavimus jais naudotis skrydžio metu, keleivių bus prašoma juos išjungti. Taip pat, keleivių bus prašoma nusiimti ausines orlaivio įgulai skelbiant saugumo pranešimus. Didesni įrenginiai, kurie gali sukelti traumas, pvz. nešiojamieji kompiuteriai, orlaiviui kylant ir leidžiantis turės būti padėti daiktadėžėse.

„Šiandien nešiojamieji elektroniniai įrenginiai, tokie kaip e. skaityklės, planšetiniai kompiuteriai ar išmanieji telefonai yra neatskiriama mūsų kasdienio gyvenimo dalis. Atsižvelgiant į naujas EASA gaires, galime pasidžiaugti, kad nuo šiol daugiau kaip 13 mln. „Wizz Air“ keleivių galės naudotis šiais prietaisais mūsų skrydžių metu.

Tiesa, pagal šias gaires keleiviai turės užtikrinti, kad jų įrenginiuose įjungtas skrydžio režimas vos tik užsivėrus lėktuvo durims iki išlaipinimo, pasiekus kelionės tikslą,“ – sako „Wizz Air“ komunikacijos vadovas Daniel‘is de Carvalho. Bendrovės atstovas kviečia keleivius nuo šiol neštis į orlaivius savo mėgstamiausius prietaisus, ir visos kelionės metu skaityti e. knygas ar žiūrėti filmus, kol įgulos nariai rūpinsis patogiu ir saugiu skrydžiu.

Keliautojau! Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime universalųjį Barselonos „TOP 10“ vadovą!