Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje tarptautinėje turizmo, laisvalaikio ir sporto parodoje „ADVENTUR 2014“ apie savo atostogas pasakos žinomi žmonės, o jėgas paplūdimio tinklinio aikštelėje išbandys pajėgiausi šalies tinklininkai.

„Garsūs Lietuvos keliautojai, rašytojai ir menininkai sutiko parodos lankytojams papasakoti apie savo atostogas, pasidalinti kelionių įspūdžiais apie gerai pažįstamas šalis, jų kultūrą ir visa kita, kas gali padėti keliaujantiems. Tai unikali proga sužinoti, kaip atostogauja bei ką aplankyti rekomenduoja žinomi Lietuvos žmonės“, – teigia pranešėjus sukvietusio kelionių organizatoriaus „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Apie koridos ir flamenko šalį Ispaniją parodos lankytojams pasakos Jurga Lago, Europos krašte įsitaisiusią Portugaliją ir skonių jūros vidury esančią Siciliją – Andrius Užkalnis, kaip gera atostogauti Graikijoje, kuo žavios šalies salos ir salelės pasakos Gražina Baikštytė.

Atostogų Turkijoje įspūdžiais pasidalins Asta Stašaitytė – Masalskienė ir Livija Gradauskienė. Patarimais, kaip atrasti pažintinių kelionių autobusu džiaugsmą, dalinsis Juozas Liesis, o pigių kelionių gudrybių mokys ir Bulgarijos paplūdimius įvertins Rimvydas Širvinskas.

„Džiaugiamės parodos lankytojams galėdami padovanoti susitikimus su žinomais žmonėmis. Kas  geriau nupasakos Sicilijos maisto ir vyno subtilumą nei tikras kulinarijos ekspertas Andrius Užkalnis? O ar yra geresnis pigių kelionių specialistas nei garsusis keliautojas Makalius, pats išmaišęs daugybę šalių? Esame tikri, kad pranešėjai parodos lankytojams įkvėps kelionių azarto ir pažinimo džiaugsmo“, – kalba „Novaturo“ vadovas Linas Aldonis.

Savaitgalį vyksiančioje parodoje didžiausią dėmesį kelionių organizatorius „Novaturas“ skirs keliautojų pamėgtoms kryptims: Turkijai, Graikijai, Tunisui, Ispanijai ir Portugalijai. Nebus pamiršti ir pažintinių kelionių autobusu bei pigių kelionių gerbėjai.

Patvirtindamas, kad atostogos – ranka pasiekiamos – vieną laimingųjų parodos lankytojų „Novaturas“ apdovanos kelione į Turkiją visai šeimai.

Parodos lankytojai bus kviečiami „susimedžioti“ savo svajonių atostogas už ypatingą kainą, pasinaudojant specialiai parodai išleisto „Keliautojo paso“ nuolaidomis. Vasaros atostogų pramogas primins parodoje įsikūrusi paplūdimio tinklinio aikštelė.

Šioje, „Novaturas“ ir RIO smėlio arenoje, organizuojamas profesionalų paplūdimio tinklinio turnyras, kuriame žais pajėgiausi šalies tinklininkai, o smalsūs parodos dalyviai stebės pasakišką žaidimą specialiai įrengtame bare, kaip tikrose atostogose.