Laimei, kažką pakankamai įspūdingo galima sugalvoti netgi lemtingąją akimirką, kai jau atrodo, kad Naujuosius sutikti teks tradiciškai – namuose, tokių pat apsispręsti nespėjusių draugų rate arba gimtojo miesto klube, į kurio rengiamą naujametinį vakarėlį net išankstinių bilietų nusipirkti nespėjai.

Paskutinių akimirkų pasirinkimai, niekada nebandžiusiems ir jau patyrusiems Naujųjų metų sutiktuvių kruiziniame laive džiaugsmą – lietuviui baliavotojui atrinkti variantai, kuriuos pasirinkti šiandien dar galite spėti.

1. Ryga - Stokholmas – Ryga (gruodžio 31 d. – sausio 1 d. apie 40 val.)

Kruizas M/S „Romantika“ laivu, maistas ir gėrimai įskaičiuoti – kajutės kaina nuo 1145 Lt. Variantas, puikiai suderinti taupančiųjų poreikius ir prašmatnumą, kurio bet kuris tikisi iš naujametinės šventės. Naujųjų išvakarėse laivo svečių laukia švediškas stalas, o vakarui įsibėgėjant, šventė žada tapti itin prašmatnia. Speciali renginio programa taip pat paruošta iš anksto. Variantas pakankamai patogus, atsižvelgiant į tai, kad šią kelionę galite užsisakyti praktiškai bet kurioje lietuviškoje agentūroje.

2. Talinas – Helsinkis – Stokholmas – Ryga (Gruodžio 29 d. – sausio 1 d. penkių dienų kelionė)

Viena kelionė, keturios sostinės. Tai – ir pasiplaukiojimas po Baltijos jūrą, ir originalus Naujųjų metų sutikimas, ir pažintinė pramoga, kadangi išvykos metu organizuojamos po kiekvieną iš aplankytų miestų. Kaina – nuo 850 Lt. Už maždaug 260 Lt vertės naujametinį paketą tektų primokėti atskirai.

3. Kanarų kruizas (gruodžio 27 d. – sausio 4 d.)

Užsisakius bilietus į šią kelionę, iš Vilniaus (su persėdimu Londone) būsite nuskraidinti į Las Palmas, iš kur leisitės kelionėn kruiziniu laivu iki pat Maroko krantų. Išskirtinė prabanga tiems, kurie artimiausiai kelionei yra nusimatę šiek tiek išlaidų, kadangi bendros išvykos kainos „dugnas“ šiuo atveju siekia 5407 Lt asmeniui – ir tik tam, kuris keliaus ne vienas, o su šeima.

4. Kruizas Viduržemio jūra (gruodžio 26 d. – sausio 8 d.)

Pasižvalgę po užsienio kelionių organizatorių pasiūlymus, galime rasti ir dar geresnių variantų – bent jau išsikėlę atitinkamus kainos ir kokybės santykio kriterijus. Dvi savaitės daug švelnesniu (ir, be abejo, šiltesniu) už lietuviškąjį klimatą šiuo metu laiku patrauklioje viduržemio jūroje už 2400 Lt žmogui – kodėl ne?

Žinoma, prie bendros kelionės kainos reikėtų pridėti ir skrydžio į vieną iš netoli didesnių Italijos prieplaukų esančio oro uosto kainą, tačiau čia į pagalbą mums ateina vietomis dar pakankamai „tolerantiški“ žemų kainų avialinijų įkainiai, tad įdėjus į kelionės planavimą šiek tiek savarankiškumo, galima ir neblogai sutaupyti, ir galbūt patirti kažką sezoniškai išskirtinio.

5. Karibų kruizas (gruodžio 27 d. sausio 9 d.)

Bene drąsiausias iš įmanomų naujametinio pabėgimo scenarijų, kuriuos dar galite spėti suplanuoti. Nors kainos nemažos ir čia, vėlgi, savarankiško planavimo dėka galite pakliūti į vieną iš Karibų jūros baseine kursuojančių kruizinių laivų už kainą žemesnę, nei lietuviškųjų kelionių agentūrų suplanuotas Kanarų kruizas – netgi, jeigu sugalvosite pakeliauti vienas. Orientacinė kaina – nuo 4800 Lt.