Kūrėjai perspėja: asmenis be humoro jausmo kai kurios nuostatos ir taisyklės gali įžeisti.


„REDIRECTED / UŽ LIETUVĄ!” MANIFESTAS: IŠGYVENIMO LIETUVOJE GIDAS

Mieli Lietuvos svečiai,

Jei nelaimingai susiklosčius aplinkybėms ar dėl savo neišmintingų sprendimų netyčia atsidūrėte Lietuvoje – nenusiminkite, jūs dar turite nedidelę galimybę namo sugrįžti gyvi! Nors garantuotų išlikimo receptų pateikti negalime, žemiau išdėstyta informacija padės lengviau suvokti, kas vyksta aplink jus.

Bendros gyvenimo Lietuvoje nuostatos

1. Lietuvoje visi žmonės vienodai lygūs – valdžiai ant jų visų vienodai nusispjaut.

2. Lietuva – tolerantiška valstybė. Čia toleruojama viskas, išskyrus sąžinę, mąstymą, nuomonės turėjimą, privačią iniciatyvą ir žodžio laisvę.

3. Jeigu pinigai jau buvo pavogti, pavogti juos iš naujo nėra nusikaltimas.

4. Kadangi visi pinigai Lietuvoje jau buvo pavogti bent po kelis kartus, toliau vogti juos galima laisvai ir nevaržomai.

5. Lietuvos Respublikoje valstybinį statusą turi trys kalbos – litai, doleriai ir eurai.

6. Piliečiai ir šalies svečiai, su valdžios institucijomis bendraujantys kitomis kalbomis, privalo pateikti oficialų vertimą į vieną iš valstybinių kalbų.

7. Lietuvoje kyšių nėra, yra tik savanoriškas piliečių indėlis į valstybės pamatų stiprinimą.

8. Lietuvoje organizuoto nusikalstamumo nėra. Čia tiesiog visi – giminės.

9. Pagrindinė Lietuvos Respublikos valdžios institucijų funkcija – padėti piliečiams ir šalies svečiams atsikratyti iliuzijų, kad Konstitucija ir įstatymai yra kuriami jų teisėms ginti.

Esminės išgyvenimo Lietuvoje taisyklės

1. Kiekvienas užsienio turistas, atvykęs į Lietuvą ir čia pasilikęs, sąmoningai kelia grėsmę savo saugumui bei gyvybei.

2. Visi iš užsienio į Lietuvą atskrendantys lėktuvai iškart skrenda atgal. Pasidomėkite, gal bus likusi vieta ir Jums.

3. Svečių iš užsienio išgyvenimas Lietuvoje yra jų pačių problema.

4. Visos Lietuvos sporto prekių parduotuvės siūlo platų beisbolo lazdų pasirinkimą. Patikėkite, prireiks.

5. Su vietiniais gyventojais lengviausia susišnekėti naudojant autentišką norminę leksiką. Geriausi jos pavydžiai surinkti filme „Zero 2”.

6. Jeigu bare sutikta mergina jums viliojančiai šypsosi, tai nereiškia, kad jai patinkate. Ji tiesiog pastebėjo Jūsų piniginės turinį.

7. Jei mergina jus pakviečia pasilinksminti jos namuose, pagalvokite – galbūt mažiau skausminga būtų visus savo pinigus atiduoti iškart.

8. Nelaimės atveju susidūrę su policijos pareigūnais, bendraukite tik viena iš trijų valstybinių kalbų (žr. pirmos dalies punktą Nr. 5).

9. Jei grupė vietinių gyventojų supainioja jus su futbolo ar beisbolo kamuoliu, tiesiog atsipalaiduokite ir pasistenkite pajusti malonumą.

10. Kuo greičiau konfliktinėse situacijose apsimesite negyvu, tuo trumpiau jus muš.

11. NIEKADA, NIEKADA, NIEKADA nedalyvaukite lietuviškose vestuvėse.

Dėkojame, kad susipažinote su išgyvenimo Lietuvoje taisyklėmis. Nuoširdžiai tikimės, kad jos padės užtikrinti jums saugią ir malonią viešnagę. Nesėkmės atveju prašome kreiptis į artimiausią laidojimo paslaugų įmonę. Kūno pargabenimo paslaugoms iš Lietuvos į ES šalis taikomos išskirtinės nuolaidos.

Populiaraus lietuvių kino režisieriaus Emilio Vėlyvio filmas „Redirected / Už Lietuvą“ Lietuvos kino teatrus pasieks 2014 m. sausio 10 d. Filmo kūrėjų teigimu, britiškai lietuviško filmo idėja – kritiškas ir ironiškas žvilgsnis į užsieniečių kuriamus mitus apie Lietuvą.