Visose jose kažkada knibždėjo gyvybė, o viešbučių kambariai buvo pergrūsti lankytojų. Tačiau šiandien dauguma jų - paprastų gyventojų apleistos, šiurpą keliančios vietos, kurių tikrai negalima pavadinti pamirštomis.

Pasivaikščiokime po kraupiausius planetos viešbučius ir pagalvokime, ar norėtumėme šiandien praleisti čia bent naktį.

„Provincial“, Naujasis Orleanas (JAV)

Galbūt bauginantį įspūdį kuria miesto architektūra, o gal žinojimas, kad čia klesti „voodoo“ religija. Šiaip ar taip, Naujasis Orleanas - vaiduoklių miestas, o jo viešbučiuose apsistoja ne tik turistai, bet ir kur kas paslaptingesni lankytojai…

Vienas tokių viešbučių - „Provincial“. Kalbama, kad jame gyvena buvusio kareivio vaiduoklis. Svečiai teigia matę savaime atsidarančias ir užsidarančias duris, girdėję balsus ir žingsnius, kai aplink nebuvo žmonių. Viešbutyje buvo surengta keletas spiritizmo seansų, kurių metu užfiksuoti vaiduokliški pasirodymai ir įrašyti balsai, pavyzdžiui, „Pasakyk Dianai, kad turiu išeiti“.

Viena moteris teigė, kad vaiduoklis sučiupo ją už rankos, ištempė iš lovos ir vilko per kambarį, kol toji spardėsi ir klykė. Kitas liudininkas teigė spintoje aptikęs kareivio uniforma vilkintį vaiduoklį, kuris netrukus išgaravo ore.

Kodėl šiame viešbutyje vaidenasi kareiviai? Pasirodo, 1722 - 1831 m. šioje vietoje buvo įsikūrusi kareivių ligoninė. Vėliau, 1874 m., pastatas sudegė. Galbūt apsistoję „Provincial“ viešbutyje ir nesutiksite vaiduoklio, tačiau vaiduoklišką atmosferą tikrai pajusite.

„Crescent“, Eureka Springs (Arkanzaso valstija)

Istorinis „Crescent“ viešbutis, įsikūręs Arkanzase, buvo pastatytas 1886 m. Tai buvo bene pirmasis SPA procedūras siūlantis viešbutis pietinėje JAV dalyje. Miestas garsus tuo, kad jo gatvėmis nuolat šlaistosi vaiduokliai, o jų mėgstamiausia vieta - „Crescent“.

Jei kada teks lankytis šiame viešbutyje, jokiu būdu nesutikite apsigyventi 218 kambaryje, nebent esate aštrių pojūčių mėgėjas. Pasak legendos, viešbučio statybos metu šioje vietoje tragiškai žuvo vienas mūrininkas. Nors jo vardas nėra žinomas, darbuotojai jį vadina Maiklu.

Kaip Maiklas gąsdina viešbučio svečius? Kartais jo atspindys pasirodo vonios veidrodžiuose, ir jis tiesia ranką, norėdamas paliesti svečią.

Kartais gulėdami lovoje lankytojai išgirsta siaubingą jo klyksmą, sklindantį iš viršuje esančio kambario. Be to, 4-ajame dešimtmetyje viešbučio patalpose buvo įsikūrusi onkologijos ligoninė. Svečiai yra matę seselių vaiduoklių, koridoriais vežančių mirusiųjų kūnus.

Kiti vaiduokliai - gydytojas chirurgas Ellis ir besiplaikstančia balta suknia apsirengusi moteris, kartais sušmėžuojanti sode ar balkonuose. Kai kurie svečiai teigia ryte radę po visą kambarį išmėtytus drabužius. Ar vaiduokliai netrukdo verslui? Tikrai ne - viešbutis yra mėgiamas turistų ir papildomų pinigų užsidirba organizuodamas turus po vaiduoklių mėgstamas vietas.

„Borden House“, Masačiusetas (JAV)

1892 m. rugpjūčio 4 d. Masačiusete savo namuose kirviu užkapoti Andrew ir Abby Borden. Žmogžudystės metu namuose buvo tik jų 32-ejų metų duktė Lizzie bei namų tvarkytoja. Po 7 dienų Lizzie buvo suimta. Vaikiškoje dainelėje teigiama, kad sutuoktinių pora nužudyta 81 kirčiu, tačiau iš tiesų jų buvo 29.

Lizzie išteisino, nes nepavyko rasti fizinių įkalčių, motyvo ir žmogžudystės įrankio. Iki šiol neaišku, ar Lizzie tikrai nužudė savo tėvus.

Po to, kai buvo ištremta iš bendruomenės, ji gyveno ramų gyvenimą ir mirė nuo plaučių uždegimo sulaukusi 67-erių. Nužudytos poros name dabar įsikūręs nedidelis viešbutukas, o jo savininkams ši siaubo istorija padeda pritraukti daugiau klientų. Galite nakvoti Lizzie ar jos tėvų kambariuose ir netgi pusryčiams užsisakyti tą patį, ką tą lemtingą dieną valgė Borden šeima.

Visą namą galima išsinuomoti už 1500 dolerių. Pageidaujantys net gali susituokti tame kambaryje, kur buvo mirtinai užkapoti Lizzie tėvai. Puikus sandėris, ar ne?

„Maribel Caves“, Viskonsinas

Nors viešbutis nebeveikia, tačiau į jį toliau plūsta svečiai, nelegaliai įsikuriantys tarp apgriuvusių jo sienų. Kodėl? Tikriausiai kalta viešbučio pravardė „Maribel Caves“ - „Pragaro viešbutis“.

Viešbučio istorija yra ginčytina, bet netgi didžiausi skeptikai pripažįsta, kad tai tikrai bauginanti vieta.

Teigiama, kad viešbutis buvo tris kartus sudegęs tą pačią skirtingų metų dieną ir švyti esant pilnačiai. Esą nepasiekiamame trečiajame aukšte iki šiol guli skeletų liekanos. Sakoma, kad vienas viešbučio svečias nužudė visus svečius, o paskui nusižudė pats.

Legendos byloja, kad čia buvo praktikuojami juodosios magijos seansai, kurie atvėrė kelią į pragarą per sode esantį fontaną. Pragaro velniai vaidenosi Maribel mieste tol, kol baltosios magijos pagalba šis kelias buvo užblokuotas. Prohibicijos periodu čia esą slėpdavosi gangsteris Al Capone, mat iš viešbučio yra keletas slaptų išėjimų.

Daugelis šiu teiginių - tik legendos. Gali būti, kad gandams peno suteikia tik bauginančios išvaizdos griuvėsiai. Remiantis faktais, viešbutis buvo sudegęs tik kartą; nėra jokių įrodymų, kad čia įvykdytos žmogžudystės; šis viešbutis niekada nepriklausė Al Capone, tačiau gali būti, kad jis čia lankydavosi. Nėra jokių slaptų išėjimų, tačiau šalia yra Maribel olos - natūralūs požeminiai urvai.

Nors faktai paneigia daugelį sklandančių gandų, griuvėsiai iki šiol laikomi vaiduokliška vieta. Juos buvo planuota nuversti, tačiau 2013 m. spalį čia įvykusi galinga audra jau spėjo atlikti didžiąją dalį griovėjų darbo.

„Žmogžudystės pilis“, Engelvūdas (JAV)

„Murder Castle“ - „Žmogžudystės pilis“. Pavadinimas kalba pats už save. XIX a. Čikagoje žmogus, vardu Herman Mudgett, labiau žinomas kaip Holmes, pastatė ir vadovavo viešbučiui, kuriam vėliau prigijo „žmogžudystės pilies“ vardas. Holmes buvo tikras sukčius ir apgavysčių meistras.

Jis mokėsi Mičigano universiteto medicinos mokykloje, iš kurios vogdavo lavonus ir juos išdarkydavo taip, kad atrodytų, jog žmonės žuvo nelaimingų atsitikimų metu. O tada susirinkdavo draudimo pinigėlius.

XIX a. pabaigoje Holmes Čikagos Englewood priemiestyje pastatė 60-ies kambarių viešbutį. Jis buvo ir architektas, tad viešbutyje įrengė daugybę keistenybių: į niekur nevedančių durų, kambarių be langų, durų-spąstų ir slaptų praėjimų.

Kankinimo kedė

Viešbutyje apsigyvenę svečiai patirdavo tai, ko tikrai nesitikėjo. Holmes kamabriuose 4-eriems metams įkalino keletą svečių, juos kankino ir galiausiai nužudė. Šis žmogus yra vadinamas pirmuoju JAV serijiniu žudiku. Jis prisipažino įvykdęs 27 žmogžudystes, tačiau manoma, kad jų buvo kur kas daugiau.

Kai kurie kambariai buvo naudojami kaip dusinimo dujomis kameros, kituose laikė kankinimo ir deginimo įrangą. Kambariuose buvo įmontuotos signalizacijos, pranešdavusios, jei kalinys bandydavo pabėgti.

Pilies rūsys atrodė kaip siaubo romane. Krauju aptaškytame kambaryje aptiktas chirurgo stalas, stiklainiai su nuodais bei dėžės su kaulais.

Holmes buvo įrengęs ir nuosavą krematoriumą su rūgšties pilnomis statinėmis, kur per kelias valandas ištirpdavo aukų kūnai. Specialių įrenginių pagalbą lavonai buvo nuleidžiami į rūsį tiesiai iš kankinimo kambarių.

Galiausiai Holmes buvo suimtas už sukčiavimus draudimo srityje. Žmogžudystės buvo atskleistos tuomet, kai policija nusprendė atlikti kratą jo viešbutyje. Holmes buvo pakartas, tačiau dėl savo nusikaltimų nė trupučio nesigailėjo. Jis teigė, kad jį apsėdęs velnias. Viešbutis netrukus sudegintas, o jo vietoje 4-ajame dešimtmetyje įsikūrė paštas.