Alytaus rajone yra vienintelis Lietuvos biosferos rezervatas – Žuvintas. Tai pirma ir seniausia mūsų šalyje saugoma teritorija, įkurta 1937 m. profesoriaus Tado Ivanausko rūpesčiu. Šiemet Žuvinto biosferos rezervatas buvo įtrauktas į Pasaulinį UNESCO programos „Žmogus ir biosfera" biosferos rezervatų tinklą. Tai pirmoji Lietuvos vietovė Pasauliniame UNESCO biosferos rezervatų tinkle.
Žąsys Žuvinte
Devyniolikos kilometrų Nemuno kilpos apglėbtas Punios šilas – legendinių Lietuvos girių bruožus išsaugojęs miškas. Geisčiūnų kaime auga pati seniausia ir vienintelė šalyje saugoma kriaušė. Topolių ir obelų sodo paunksnėje slepiasi Kurnėnų mokykla, kurios brėžiniai ir visos statybinės medžiagos (net langų stiklai) buvo atplukdytos iš JAV.
Punios piliakalnis
Simno ir Pivašiūnų bažnyčios unikalios savo architektūrinių epochų išskirtiniais ir vieninteliais Lietuvoje elementais. Jei kituose miesteliuose ir miestuose gyvenimas sukasi ratu, tai Butrimonyse jis sukasi trikampiu – čia yra vienintelė Lietuvoje trikampė aikštė, lėmusi viso miestelio apstatymą. Raižiuose vis dar gyva Žalgirio mūšio dvasia.
Dzūkijos rūkas

Čia laiką skaičiuoja unikalūs saulės laikrodžiai, stovintys greta 1899 m. pastatytos mečetės. Šalia ant kalnelio stovi paminklas kunigaikščiui Vytautui Didžiajam. Vaikštinėjant po Nemunaitį ir mėgaujantis ramybe neįmanoma nepastebėti Nepriklausomybės kario paminklo – paskutinio skulptoriaus Vinco Grybo darbo.

Šaltinis
Kelionės
Dalintis
Nuomonės