Jis įsikūręs nuostabiame slėnyje Monblano kalno papėdėje ir garsėja ne tik įspūdingomis trasomis, bet ir daugybe viešbučių, restoranų ir parduotuvių, kur galėsite įsigyti ir pigių suvenyrų, ir naujausios alpinizmo įrangos.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: Kylie Minogue, Gavinas Hensonas ir Charlotte Church, Elin Nordegren, Orlando Bloomas, Will Young, Fiona Bruce.

Klostersas (Klosters), Šveicarija

Klostersas – tai jaukus ir ramus miestelis, kuriame tvyro kur kas „alpiškesnė“ atmosfera nei kaimyniniame Davose. Jo centre rasite traukinių stotį ir daugybę žavių tradicinio stiliaus viešbutukų.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: princas Čarlzas, princas Williamas su žmona Kate, Tara Palmer-Tompkinson, Arthuras Conanas Doyle'as, Katie Price.

Kurševelis 1850 (Courchevel), Prancūzija

Kurševelis 1850 buvo vienas pirmųjų specialiai šiam tikslui Prancūzijoje po II-ojo pasaulinio karo pastatytų kurortų. Jis driekiasi per jaukiais namukais nubarstytus Cospilloto ir Nogentilo priemiesčius iki Altiporto oro uosto, garsėjančio viena pavojingiausių pasaulyje kilimo ir tūpimo aikštelių.

Virš šių priemiesčių rasite Jardin Alpin – miškais apaugusią vietovę su labai prabangiais viešbučiais.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: Victoria ir Davidas Beckhamai, Ianas Bothamas, Dominicas Corkas, Eddie Jordanas, Davidas Coulthardas, Chrisas Evansas, Eminemas, Eltonas Johnas.

Zermatas (Zermatt), Šveicarija

Kadaise Zermatas buvo paprastas kalnuotas kaimelis, kuris XIX a. tapo alpinizmo centru, o netrukus – ir garsiu žiemos kurortu. Turistai čia plūsta ir vasarą, ir žiemą. Zermatą labiausiai mėgsta pasiturintys vyresnio amžiaus klientai. Čia draudžiama važinėti automobiliais – į savo viešbutį būsite nugabentas elektromobiliu.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: Robbie Williamsas, Madonna, Nicole Kidman.

Aspenas (Aspen), JAV

1892 m. Aspenas buvo klestintis sidabro kasėjų miestelis, kuriame gyveno 12 tūkstančių žmonių, stovėjo operos teatras ir buvo leidžiami šeši laikraščiai. Deja, 1893 m. nukrito sidabro kainos ir prasidėjo sunkūs laikai. Ketvirtajame XX a. dešimtmetyje čia bebuvo likę vos 700 gyventojų. Maždaug tuo metu susidomėta slidinėjimu, o po II-ojo Pasaulinio karo pradėjo veikti pirmasis keltuvas. Nuo tada Aspenas yra vienas populiariausių slidinėjimo kurortų.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: Kurtas Russellas, Kevinas Costneris, Jackas Nicholsonas, Michaelis Douglasas, Oprah Winfrey, Billas Clintonas, Johny Deppas.

Veilas (Vail), JAV

Tai milžiniškas kurortas Kolorado valstijoje visai netoli Denverio. Stovint Veilo miestelio centre tarp dailių namukų ir aludžių atrodo, kad esi Tirolyje... Nieko nuostabaus, nes būtent tokio įspūdžio 6-ajame dešimtmetyje ir siekė Veilo įkūrėjas Peteas Seibertas.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: Britney Spears, Cameron Diaz.

Verbje (Verbier), Šveicarija

Verbje - įspūdingo grožio kaimelis, išsidėstęs pusantro kilometro aukštyje ir supamas saulėje žėrinčių snieguotų viršūnių. Tai madinga, neoficiali, gyva vieta, kurią renkasi žiemos pramogų gerbėjai iš viso pasaulio.

Verbje – tai daugybė netvarkingai išsibarsčiusių medinių namukų. Daugelis parduotuvių ir viešbučių yra įsikūrę palei Place Centrale ir aplinkinėse gatvėse. Beveik visos vakaro linksmybės vyksta Rue De Medran gatvėje, jungiančioje Place Centrale ir keltuvų stotį.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: Jamesas Bluntas, Rogeris Moore'as, Richardas Bransonas, princesės Beatrix ir Eugenie.

Sankt Moricas (St. Moritz), Šveicarija

Sankt Moricas yra išsidėstęs pietinėje Alpių kalnų grandinės dalyje, Engadino slėnio širdyje. Šiame slėnyje tyvuliuoja keletas ežerų, kurių vienas dalija Sankt Moricą į dvi dalis. Tiesa, šiame kurorte netvyro tradicinė Alpių atmosfera; tai modernus ir prabangus kurortas, kuris nė iš tolo neprimena ramaus tradicinio kaimelio.

Sankt Morice yra dvi pagrindinės gatvės (su butikais, kuriuose parduodami „Rolex“, „Cartier“, „Hermes“), keletas šalutinių gatvelių ir nedidelė centrinė aikštė.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: George'as Clooney, Liz Hurley, Ivana Trump, Lakshmi Mittal, Flavio Briatore'as.

Lechas (Lech), Austrija

Kadaise Lechas buvo nedidelis kaimelis, kuris žiemą prarasdavo kontaktą su likusiu pasauliu; tai tęsėsi iki tol, kol XIX a. pab. buvo nutiestas kelias per Ciursą. Šį žavų kaimelį su tradicinio stiliaus trobelėse įrengtais viešbučiais dažnai renkasi turtingi ir garsūs žmonės.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: Renee Zellweger, Tomas Cruise'as, Queen Beatrix.

Vistleris (Whistler), Kanada

Vistleris išsidėstęs Kanados vakarinėje pakrantėje, dviejų kalnų – Vistlerio ir Blekombo – papėdėse, kiek daugiau nei 100 km nuo Vankuverio. Vietiniai čia pradėjo slidinėti 1966 m., o turistai šią vietą atrado 8-ojo dešimtmečio pabaigoje. Aukščiausias taškas, į kurį kelia keltuvai, yra 2240 metrų aukštyje.

Tai gražus kosmopolitiškas miestelis, kurį mėgsta slidininkai, snieglentininkai, kalnų dviratininkai ir kiti aktyvų poilsį vertinantys žmonės.

Garsenybės, kurios lankėsi šiame kurorte: Justinas Timberlake'as, Katie Holmes, Heidi Klum, Susan Sarandon, Timas Robbinsas.