Atsimenate, kai turėdavote išlankstyti popierinį žemėlapį ir paklausti naujojo draugo nuorodų? Arba kai naujame restorane jus visiškai nustebino meniu? Arba kai nereikėjo galvoti hashtag‘ų, kad apibūdintumėte kiekvieną prakeiktą nutikimą?

Atleiskite mums, jei pasirodysime visiškai nusivylę, bet mes manome, kad mums reikia skaitmeninės detoksikacijos. O jums? Štai penkiolikos punktų „The Huffington Post“ sudarytas šiuolaikinės epidemijos, žinomos kaip internetinis kelion-itas, simptomų sąrašas:

1. Jūs žiūrite į Partenoną ir vietoj to, kad galvotumėte „oho” ar „Koks istoriškas ir žavus!”, galvojate „Kurį filtrą aš naudosiu?!“

2. Jūs nenustembate sužinojęs, kad viešbutyje yra baras baseine – jūs dalyvavote virtualioje ekskursijoje tinklalapyje.

3. Jūs praleidžiate daugiau laiko atsisiųsdami muziejaus programėlę, nei žiūrėdami į patį meną.

4. Jūs negalite tiesiog sėdėti ir gėrėtis fejerverkų šou – jūs turite išsiaiškinti, kaip padaryti, kad jūsų „iPhone“ fotografuotų tolimus vaizdus tamsoje.

5. „Google žemėlapiai“ („Google Maps“) garantuoja, kad jūs niekada nepasiklysite. Taip pat jie garantuoja, kad jūs niekada nepaprašysite niekieno pagalbos. O tai garantuoja, kad jūs susirasite daug mažiau naujų draugų.

6. Jūs jau žinote, kada yra alaus naktis, nes jūs pradėjote sekti hostelį „Twitter“ (tinklalapyje) dar prieš atvykdami ten.

7. Kelionės metu jaučiate spaudimą susisiekti per „Skype“ su savo draugais/tėvais/išrinktuoju, nes jie žino, kad turite pasiėmę nešiojamąjį kompiuterį. Be jo, jūs galėtumėte tiesiog laisvai klajoti.

8. Jums nereikia susibičiuliauti su vietos gyventojais, kad galėtumėte paklausti, kur papietauti – jūs galite panaršyti „Yelp“ (tinklalapyje)!

9. Jums net nereikia žiūrėti į fizinį pasaulį, kad žinotumėte, kur eiti – viskas, ką jūs matote, tai tas mažas mėlynas taškelis ekrane.

10. Jūs galėtumėte užsisakyti restorane net neatsivertę meniu, nes jūs jau išmokote jį atmintinai internete.

11. Tam, kad užimtumėte laiką skrydžio metu, jums nereikia kalbinti šalia sėdinčiojo.

12. Jūs panikuojate, kad tą grupės nuotraukos kopiją atsiųstų į jūsų telefoną, kad galėtumėte paskelbti ją per „Instagram“. Juk jei jūs nepaskelbsite jos per „Instagram“, niekas nežinos, kad jums yra linksmiau nei jiems. Ir jei niekas nežino, kad jums yra linksmiau, tai tas pats kaip nesate šioje kelionėje.

13. Jūs negalite tiksliai prisiminti jūsų aplankytų žymių vietų pavadinimų, bet prisijungimas prie jūsų „Facebook“ ir „Foursquare“ padeda jums prisiminti.

14. Jūs paviršutiniškai perskaitote „Wikipedia“ puslapį apie paminklą ar bažnyčią, užuot sudalyvaudami žmogaus vedamoje ekskursijoje su faktais, kurie yra iš tikro, faktinio šaltinio.

15. Jūsų rankinis bagažas jau niekada nebebus nedidelė lengva kuprinė – tai turi būti peties skausmą sukeliantis nešulys su vieta jūsų kompiuteriui, krūvai dėklų ir nemažai sveriančių pakrovėjų.