Taigi, padėkite į šalį saldžiuosius ledus, susikraukite lagaminą ir pasiruoškite pabėgti nuo išsiskyrimo kartėlio – šios „Fox News“ atrinktos kelionių vietos puikiai tinka neseniai vienišu tapusiam keliautojui.

1. Jei santykius nutraukė jis

Pabėgite nuo tų liūdnų minčių ir sugrįžkite į įprastines vėžes, pagaudydamos keletą tikrų bangų „Chicabrava“, pirmoje vien merginoms skirtoje serfingo stovykloje Nikaragvoje. Ši rami Centrinės Amerikos paplūdimio vieta netoli nuo Kosta Rikos (bet maloniai stokojanti medaus mėnesį švenčiančiųjų minių) siūlo įvairius pabėgimo būdus, įskaitant daugybę tinkamų naujokėms.

Iš įkūrėjos ir savininkės bei vienos geriausių Nikaragvos banglentininkių Ashley Blalock išmoksite kaip atlikti „hang ten“ manevrą, o, kai neskrosite bangų, ranka pasiekiamos serfingo centro jogos klasės (ir pasivaikščiojimai po parduotuves).

2. Jei santykius nutraukė ji

Taigi, tavo širdis rimtai apdaužyta, vaikine. Sulipdyk ją, atrasdamas savo vyriškąją pusę JAV pietvakarių kampelyje, kurio milijonus akrų nepaliestos laukinės gamtos išgarsino filmas apie muselinę žvejybą „Čia teka upė“ („A River Runs Through It“). Šioje vietoje atsirado keletas plotų, kuriose parduodamas bei nuomojamas itin prabangus nekilnojamasis turtas - tačiau novatoriškas „Resort at Paws Up“ vis dar siūlo geriausius nuotykius.

Veikiančioje 37 tūkst. akrų rančoje dienos metu svečiai gali sudalyvauti galvijų gynime (skraidančių taikinių šaudyme, pajodinėti takais ir užsiimti raftingu) ir pavalgyti gurmaniškų patiekalų bei pasimėgauti įspūdingu vynų sąrašu (ir, žinoma, viskiu), prieš eidami miegoti į prabangius namelius ar palapines – dalykai, kurie suteikia tinkamą vyriško tvirtumo kiekį ir „viskas bus gerai“ paguodą.

3. Jei tai buvo bjaurios skyrybos

Tuomet... Kuba!

Visi tie kivirčai dėl to, kam atiteks namas ar automobilis, pasirodys žeminantys per jūsų kelionę į šią salos valstybę, kur komunistų partija vis dar kontroliuoja beveik viską, net iki karvių. Be to, interneto ryšys geriausiu atveju yra netolygus ir jūsų mobilusis telefonas neveiks, kas beveik užtikrina visišką pabėgimą nuo visų tų barnių. Galiausiai, kubiečiai yra šilti, svetingi ir visuomet pasiruošę švęsti – čiupkite „Mojito“ kokteilį ir pakelkite tostą už savo laisvę (dar geriau, jei galite tai padaryti ispanų kalba).
Kuba

4. Jei baigėsi meilės nuotykis

Vykite į Rio de Žaneirą!

Jei kibirkštys tiesiog užgeso, jums reikia rimtų kibirkščių jūsų gyvenime ir Rio de Žaneiras yra kaip tik ta vieta, kur tai galima rasti. Pilnas saulės, sambos ir seksualių „cariocas“, kaip vadinami vietos gyventojai, miestas trykšta neprilygstamu užsidegimu gyventi.

Ir nėra geresnio laiko planuoti kelionę, nei kai Brazilija ruošiasi būti 2014 m. Pasaulio taurės čempionato, 2016 m. Žiemos olimpinių žaidynių ir Karnavalo (kiekvieną vasario mėn.) šeimininke. Apsirenkite mažai vietos vaizduotei paliekantį maudymosi kostiumėlį ir pasideginkite paplūdimyje. Kai saulė nusileidžia, samba ir salsa su nerūpestingu laisvumu. Jūs tikrai išvyksite su šypsena veide ir nauju lengvumu eisenoje.

Rio de Žaneireiras

5. Jei buvo dėl neištikimybės

Naujasis Orleanas

Pirmas jūsų darbas „Big Easy“ (liet.k. „didelis atsipūtimas“) - apsilankyti vienoje (arba visose) keistose miesto vudu arba būrimo parduotuvėse, kur galite įsigyti vudu lėlę ar užburti girtaujantį niekšą (keletas vietų, kurias verta aplankyti: Istorinis vudu muziejus (Historic Voodoo Museum), Marie Laveau vudu namai (Marie Laveau’s House of Voodoo) ir Hex: Senojo pasaulio kerai (Hex Old World Witchery)).

Paskui pasimėgaukite nepaprastai skaniu keidžanų (cajun) paguodos maistu: puriomis spurgomis, maistinga vėžių etouffe, automobilio padangos dydžio muffalettas. Galų gale, išvarykite tuos bjaurius santykių demonus su pasitenkinimą sielai teikiančiu džiazu ir bliuzu bei puikiai sumaišytu kokteiliu (ar keliais), kuriais garsėja Nola.
Naujasis Orleanas, JAV

6. Jei nestabilus romanas pagaliau baigėsi

Pasivaikščiokite po Himalajus

Norėdami patirti nepamirštamą nuotykį, kuris leis su stulbinančiu aiškumu pažvelgti į santykių atnaujinimo-nutraukimo neryžtingumą, leiskitės į 150 mylių pasivaikščiojimą aplink 26 545 pėdų aukščio Anapurnos, vieno didingiausių pasaulio kalnų, viršukalnę. Keliaukite vietiniams įprastu būdu ir apsistokite Nepalo kaimų arbatinėse; keliaukite su gidu arba – norėdami turėti teisę pasigirti – keliaukite vienas, kad galėtumėte ilgiau pasibūti labiausiai patikusiose vietose.

Ir nors yra vietų, kur mobilus ryšys veikia gerai, kvapą užimantis šios pasaulio dalies grožis yra toks pakeičiantis, kad jūs net nepagalvosite patikrinti savo telefoną dėl tos „Aš tavęs pasiilgau“ žinutės nuo kad ir koks ten jo (jos) vardas.
Kančendžanga, Himalajai, kalnai

Kita vertus, yra ir keletas vietų, kurių neseniai vienišu tapusiam keliautojui reikėtų prisbijoti.

Taigi, jei neseniai tapote vienišu, venkite:

7. Paryžiaus

Tikrai „Les Misérables“ („Vargdieniai“) – vienas romantiškiausių pasaulio miestų gali atrodyti absoliučiai niūrus tiems, kurie gydosi sudaužytą širdį. Jaukiose kavinėse ir pasivaikščiojimo takuose palei Seną geriau vaikščioti su savo išrinktuoju.

8. „Disney World“

Pasinėrimas į troškias spiegiančių kitų žmonių vaikų minias yra tikrai kvailas žingsnis po išsiskyrimo. Vienintelė galima išimtis? Jei planuojate neribotam laikui apsistoti „Epcot“ „Drink Around the World Showcase“.
Walt Disney World, Florida (JAV)

9. Skandinavijos

Beveik visi vietos gyventojai yra aukšti, blondinai ir seksualūs (ir dažnai turintys poras); miestai yra brangūs, o žiemą oras yra šaltas, niūrus ir keliantis depresiją – ypač be asmens, prie kurio būtų galima priglusti. Atidėkite šią kelionę tam laikui, kai turėsite kelionių partnerį, kuris tikrai jums patinka.