1. „Fabric“, Londonas, Charterhouse Street 77a

Daugelio didžėjų, šou-verslo žvaigždžių ir autoritetingų muzikinių leidinių manymu, geriausias pasaulyje klubas yra Londone, tame pačiame kvartale, apie kurį rašė Čarlzas Dikensas. Jo laikais šioje vietoje gyveno visuomenės atmatos, o dabar kiekvieną penktadienį ir šeštadienį čia renkasi tikra tos pačios visuomenės grietinėlė, rašo fashiontime.ru.

Kas gi juos čia sutraukia? Visų pirma - vienintelė pasaulyje vibruojanti šokių aikštelė. Visų antra, pirma Europoje šokių aikštelė su „bodysonic“ sistema, kuri per ypatingą aparatūrą, skleidžiančią žemo dažnio bangas, suteikia šokantiesiems galimybę tiesiogine prasme pajusti muziką, praktiškai sudrebinančią visą kūną.

Visų trečia, čia galima pasilinksminti kartu su „Gorillaz“, „Massive Attack“ ir „Daft Punk“ muzikantais, nes klube „Fabric“ jie ne tik groja, bet ir ilsisi.

Pamatyk, kaip atrodo šis klubas!

2. „The Bed“, Niujorkas, tarp 10 ir 11 aveniu.

Klubo „The Bed“ pavadinimas, tiesiogiai verčiamas „lova“, nuo atidarymo vakaro tapo daugybės kalambūrų pagrindu. Juk dabar visai neraudonuojant galima pakviesti netgi visai nepažįstamą žmogų kartu praleisti vakarą „lovoje“. Bet tik tuo atveju, jei jums pasiseks.

Stalelį (kuris, kaip galima ir numanyti, pagamintas panašus į prabangą lovą) reikia užsisakyti iš anksto, o ir užsisakius jūsų gali neįleisti į klubą.

„The Bed“ – mėgiamas daugelio įžymybių klubas: nuo Hugho Hefnerio iki Britney Spears. Beje, šį įstaiga buvo nufilmuota vienoje iš serialo „Seksas ir miestas“ dalių. Filmo herojai su Sarah Jessica Parker priešaky, kuri prabangius „Manolo Blahnik“ batelius iškeitė į specialias kojinaites su neslystančiu padu, skambant lengvai muzikai šiame klube gurkšnojo vardinius kokteilius.

Pamatyk, kaip atrodo šis klubas!

3. „The Space“, Ibiza

Saulėtoje Ispanijai priklausančioje saloje bemaž kiekvienas klubas yra legenda. Bet „Space“ savo konkurentus aplenkia garsiaisiais „afterparty“. Klubas dirba net ir ryte, kai visos kitos įstaigos užsidarinėja, todėl 5-6 valandą ryto čia susirenka patys ištvermingiausi Ibizos vakarėlių liūtai.

Ir nors naktimis klube groja ne mažiau žymūs didžėjai, „Space“ yra vadinamas idealia saulėtekio sutikimo vieta. Juolab kad visai greta yra oro uostas, o klubo lankytojai šokdami atviroje terasoje gali stebėti kaip lėktuvai kyla į dangų pasitikti saulės. Sako, reginys nepakartojamas.

Pamatyk, kaip atrodo šis klubas!

4. „Cocoon“, Frankfurtas

„Cocoon“ – pats brangiausias klubas elektroninės muzikos istorijoje. 2004 metais jį atidarė Vokietijos techno muzikos herojus, galantiškasis prodiuseris Sveanas Feathas. Milžiniško dydžio klubas, kuriame telpa iki 1200 žmonių, tiesiog prikimštas įvairiausių dizaineriškų naujovių ir nestandartinių sprendimų.

Pavyzdžiui, pagrindinė šokių aikštelė apsupta baltos membraninės sienos. Ji ypatingai atspindi garsą bei yra naudojama kaip ekranas vaizdo įrašams, apipavidalinantiems didžėjų grojamą muziką.

Apink šokių aikštelę yra trisdešimt kokonų (savotiškų „chill-out“ zonų) su minkštais vidiniais apmušalais, juose galima šiek tiek atsipūsti po audringų šokių. Dar vaizduotę dar daugiau žavi vadinamoji „Micro“ zona. Jai unikalumo suteikia interjere panaudoti šimtai prie lubų prikabintų stiklo pluošto vamzdelių, į kuriuos projektuojami daugiaspalviai vaizdai, sukuriantys keistą ornamentą.

Pamatyk, kaip atrodo šis klubas!

5. „Buddha Bar“, Paryžius, 8 rue Boissy d' Anglais

Paryžių lankančioms garsenybėms vienas veiklos programos punktas visuomet būna bendras ir privalomas – apsilankymas „Buddha Bar“. Čia neretai užsuka Johny Deppas, Jennifer Lopez, Cameron Diaz, Seaas Connery, George‘as Lucas, Rodas Stewartas ir daugelis kitų žinomų žmonių.

Jaukioje įstaigos prieblandoje, apipavidalintoje rytietišku stiliumi, lengva būti nepažintu. Patogiai išsitiesus ant minkštų lovų prie didžiulės Budos statulos kojų galima paragauti nepakartojamo skonio suši ir gerti prabangius kokteilius skambant atpalaiduojančiai Ethno lozunge muzikai. Štai kur tikroji nirvana!

Pamatyk, kaip atrodo šis klubas!

6. „Escape“, Amsterdamas, 11, Rembrandtplein

Madingiausias ir didžiausias klubas Europos „nuodėmių mieste“. „Escape“ pasižymi turtinga istorija. Jis buvo atidarytas dar 1987 metais ir nuo tų laikų išliko vienu iš geriausių šokių klubų. Specialiai į šeštadieninius Huse muzikos vakarėlius „Chemistry“ į čia suvažiuoja jaunimas iš visos Europos.

Klubas garsėja savo galingiausia lazerių sistema, kurios spinduliuose galima tapti tikra šokių aikštelės žvaigžde. Bet norint patekti į klubą tenka praeiti pačią griežčiausią „face-control“, todėl ateiti čia reikia kaip įmanoma geriau išsičiustijus: aukšti kulniukai, fluorescuojanti apranga, makiažas su blizgučiais.

Kiekvienas iš šių klubų yra specifiškas. Kai kur klausoma „lounge“, kažkur grojant techno muzikai šokama iki paryčių, į kažkur ateinama pasididžiuoti nauja vardine dizainerių apranga, o kažkur – susipažinti su naujais žmonėmis.

Pamatyk, kaip atrodo šis klubas!