Ką reikia žinoti, keliaujant į Londoną automobiliu?

Žinoma, automobilis yra gerai. Patogu ir greitai, tačiau negalvokite, kad jums pavyks aplankyti visas Londono garsenybes automobiliu. Jeigu taip pasielgsite, pusę skirto kelionei laiko, praleisite gatvių spūstyse, išleisite daugybe pinigų parkuodami automobilį ir galiausiai taip nuvargsite, kad jau nematysite nieko gražaus aplinkui.

Galbūt daugelis nežino, kad įvažiavimas į Londono centrą (pirmoji zona) yra mokamas. Jus galėsite laisvai važinėti po Londono centrą ir niekas jūsų nestabdys, bet kai sugrįšite namo gausite nemalonų laišką, kuriame bus nurodyta £60 (apie 240 litų) bauda.

Kad to išvengtumėte išsipirkite leidimą iš anksto internetu. Kaina vienai dienai yra £15 (dauginkite šį skaičių keturiskart ir gausite atitinkamą kainą litais). Taigi išvados tokios: geriausiai parkuoti automobilį netoli pirmos zonos ir po Londoną keliauti metro.

Viešasis transportas Londone vienas iš geriausių pasaulyje (laukti ilgiau kelių minučių metro traukinio tikrai nereikės), labai greitai nuvyksite iš vieno taško į kitą. Šitaip sutaupysite £15 (apie 60 litų), o ir automobilio stovėjimo aikštelės bus pigesnės. Londono keliais važiuokite labai dėmesingai.
Londonas, Jungtinė Karalystė

Kuo arčiau centro tuo daugiau kamerų, tiek greičio, tiek sankryžų ir visos jos veikiančios. Netyčia sustojus ant geltonos linijos sankryžoje sulauksite baudos, parkuodamiesi neleistinoje vietoje - sulauksite baudos. Taip galima iš Londono parsivežti nemažą maišą baudų. Kad viso to išvengtūmėte - pastatykite automobilį mokamoje stovėjimo aikštelėje netoli pirmos zonos ir keliaukite toliau metro.

Kaip keliauti metro ir kur vykti?

Visų pirmą suradę artimiausią metro stotelę nusipirkite kelionės bilietą visai dienai (day travel ticket), kuris jums leis neribotai keliauti metro, autobusais ir net kai kuriais traukiniais. Tokio bilieto kaina £8,40 - (apie 34 litus).

Ilgai metro stotelės ieškoti nereikės, eikite į bet kurią pusę ir žvalgykitės metro ženklo. Pasiimkite nemokamą metro žemėlapį, jį rasite kiekvienoje stotelėje. Jeigu tai jūsų pirmas kartas, tai neskubėkite. Pradžiai panagrinėkite žemėlapį, išsiaiškinkite kur jus randatės ir kur važiuosite.

1. Pradėkite kelionę nuo Westminsterio. Tik išlipus iš metro požemio pamatysite didžiausią pasaulyje laikrodį "Big Ben" ir Westminsterio vienolyną, o visai netoli Londono apžvalgos ratas ir Temzės upė...
Vestminsteris

Metro stotelė - Westminster.

2. Tower Bridge. Įspūdingas tiltas, kuris vaizduojamas beveik ant kiekvieno Londono atviruko.
Londono Taueris

Metro stotelės: Tower Hill, Monument, London Bridge.

3. St. Pauls Cathedral. Įspūdingo grožio katedra. Tikras architektūros šedevras.
Šv. Pauliaus katedra Londone

Metro stotelė: Mansion House.

4. Karalienės rūmai - "Buckingham Palace". Prieš keliaudami į rūmus, patarčiau aplankyti įžymujį Haid parką.
Bekingemo rūmai

Metro stotelė: Hyde Park Corner.

5. Garsiausias visame pasaulyje muziejus, kuris yra nemokamas, tai "British Museum".
Britų muziejus

Metro stotelė: Russell Square.