Žygyje dalyvaus patyręs važnyčiotojas iš Vilniaus Sergėjus Feoktistovas, kuriam talkins pagalbininkai ir raiteliai: projekto idėjos autorius, verslininkas, raitelis Giedrius Klimkevičius, patyręs raitelis ir ilgų nuotolių žygių žirgais dalyvis Gintaras Kaltenis, projekto vadovas Gintautas Babravičius.

Į Rundalės rūmus, kuriuos pasiekti planuojama apie 16 val., bus gabenami du laiškai: pasveikinimas rūmų administracijai ir Pakruojo rajono mero sveikinimas Rundalės merui.

Atvykusiųjų lauks teatralizuotas sutikimas su šventine apranga. Keleiviai taip pat bus pasipuošę simboliniais kostiumais, vienas jų įkūnys vieną žymiausių XIX a. rašytoją – Onorė de Balzaką.

Tikimasi, kad kelionės metu nesklandumai neužklups, tačiau tai bus nemenkas iššūkis ne tik dalyviams. Žygyje bus išbandoma ką tik Lietuvą iš Lenkijos gamyklų pasiekusi karieta bei kelis mėnesius treniruoti žemaitukų žirgai.

Šis žygis – pasiruošimas projektui „Pašto kelias Sankt Peterburgas – Kaunas – Varšuva 2014“, kurio metu bus siekiama įveikti 1220 kilometrų atstumą senuoju arklių pašto keliu, šiandien jungiančiu keturias nepriklausomas valstybes: Lietuvą, Latviją, Rusiją ir Lenkiją.

Jei kelionės tikslas bus pasiektas sėkmingai – tai gali tapti ir puikiu nuotykiu turistams. Pakruojo dvaro valdytojas Giedrius Klimkevičius planuoja įsigyti karietą ir į lankytojams teikiamų pramogų gretas įtraukti žygius į Latviją.
Šeštadienio rytą planuojama pajudėti atgal į Lietuvą. Kelionę ir dalyvių įspūdžius įamžins filmavimo grupė, kurianti dokumentinį filmą apie „Pašto kelią Sankt Peterburgas – Kaunas – Varšuva 2014“.