Iš ant kalno esančios pilies ir gotikinės Vavelio katedros kiekvienas keliautojas Grodzka gatve gali patekti į 1978 metais į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą įrašyto senamiesčio širdyje esančią didžiulę aikštę su Adomo Mickevičiaus paminklu ir didžiuliu uždaru turgumi jos centre.

Išeinant iš senamiesčio prie kiekvienų iš miesto vartų būtinai ausis nudžiugins gatvės muzikantų atliekamos melodijos. Senasis miesto centras yra ne tik džiaugsmas architektūros ir istorijos entuziastams, tačiau ir aktyvų naktinį gyvenimą mėgstantiems žmonėms – pasak vietinių, Krokuvoje yra viena didžiausių Europoje naktinių klubų ir barų koncentracija.

Į pietus nuo pilies esantis renesansinis Kazimierzo kvartalas vienu metu buvo tapęs vienu svarbiausių žydų kultūros centrų pasaulyje, o kitoje upės pusėje II pasaulinio karo metais buvo įkurtas žydų getas ir filme „Šindlerio sąrašas“ vaizduojamas fabrikas.

Besidomintiems šiuo istorijos aspektu, siūloma aplankyti ir 60 kilometrų nuo Krokuvos nutolusiame Aušvice. Tuo pačiu miesto svečiams siūloma aplankyti ir vieną seniausių universitetų kvartalų Europoje, kuriame studijavo tokie įžymūs žmonės kaip Kopernikas ir Karolis Wojtyla, dar žinomas kaip popiežius Jonas PauliusII. Aktyviausi keliautojai Krokuvoje gali rasti užuovėją kelyje į ar iš visai netoli esančių kalnų.