Suomija

Suomija - bene geriausias pasirinkimas keliautojams, kurie žavisi laukine gamta ir mėgsta aktyvų poilsį. Niekur kitur Europoje nerasite tiek daug ežerų ir miškų, kaip šioje šalyje. Kuriame iš kelių šimtu kempingų apsistoti? Geriausias pasirinkimas - Koli nacionalinis parkas, viena gražiausių šalies stovyklaviečių.

Kelionė automobiliu iš Kuopijo miestelio į Koli nacionalinį parką truks apie 2 val. Čia galėsite pasigrožeti laukiniais gyvūnais, išsirengti į žygį kalvotomis vietovėmis, pasiirstyti valtele po nuostabaus grožio ežerą. Palapinę šio parko teritorijoje galite statyti, kur tik širdis geidžia, be to, tai jums nieko nekainuos. Jei mėgstate komfortą, užsisakykite kambarį “Sokos Hotel Koli” viešbutyje arba išsinuomokite jaukią medinę trobelę.

Štai dar keli dėmesio verti Suomijos kempingai:

* “Yyteri Camping Grounds” kempingas yra netoli Porio miesto - jį automobiliu pasieksite per 20 min. Pasistatykite palapinę netoli smėlėto paplūdimio ir kasdien grožekitės nuostabiais Botnijos įlankos vaizdais.

* “Top Camping Tykkimaki” kempingas įsikūręs Kouvolos apylinkėse į šiaure nuo Helsinkio (1,5 val kelio automobiliu). Tai vienas populiariausių kempingų Suomijoje, nes jis yra netoli sostinės ir visai šalia Tykkimaki pramogų parko.

Kroatija

Kitas puikus pasirinkimas - saulėtoji Kroatija, kur galėsite pasigrožeti nuostabiais kraštovaizdžiais ir pasimėgauti paplūdimio malonumais. Kempingų yra visuose šalies regionuose, tačiau daugiausiai jų rasite vietovėse prie pat Adrijos jūros - Dalmatijos pakrantėje ir Kroatijos salose.

Jei svajojate apie kempingą prie jūros, traukite į Hvaro salą. Apsistokite jūros bangų skalaujamame kempinge “Camp Mina” (netoli Jelsos miestelio) arba įlankoje išsidėsčiusiame “Camping Vira”, kurį iš Hvaro miesto automobiliu pasieksite per 15 min. Tai vienas populiariausių kempingų, nes jame yra ir nardymo mokykla, ir prekybos centras, ir vaikų žaidimų aikštelė.

Geriausius Dalmatijos pakrantės kempingus rasite Dubrovnike ir Pelješaco pusiasalyje. Pavyzdžiui, į kempingą-kurortą “Camping Solitudo” iš Dubrovniko senamiesčio nuvažiuosite vos per 10 min.

Jei jums nepatinka dideli kempingai-kurortai ir norite kažko paprastesnio ir ramesnio, rinkitės “Camp Monika”. Tai nedidelis ratuotiems turistams skirtas palapinių miestelis, kuriame nerasite žaidimų aikštelių ir didelių parduotuvių (tik skalbyklą, tualetą ir geriamo vandens), tačiau galėsite džiaugtis visais paplūdimio malonumais.

Pelješaco pusiasalio paplūdimius labiausiai vertina vandens sporto ir namelių ant ratų gerbėjai. Štai keletas geriausių Pelješaco pusiasalio kempingų:

* “Camp Dalmata” (netoli Orebičo miestelio). Kempinge telpa 70 stovyklautojų, yra pakankamai vietos automobiliams ir nameliams-autopriekaboms. Yra tualetai, dušai, karštas ir šaltas vanduo.

* “Camp Maestral” (Viganj kaimelyje). Šiame kempinge, esančiame vos keli metrai nuo paplūdimio, gali nakvoti 90 stovyklautojų.

* “Palme Kuciste” (15 min kelio nuo Orebičo). Kempinge vienu metu gali apsistoti daugiau nei 100 poilsiautojų.

* “Antony Boy Camp”. Tai vienas didžiausių ir moderniausių kempingų ratuotiems turistams. Šiame kempinge Pelješaco pusiasalyje rasite 150 stovyklaviečių.