Šiemet pietus ir vakarienes vilniečiams ir miesto svečiams ruoš garsaus prancūzų restorano „La Gernouillèrie“ virtuvės šefas ir savininkas Alexandre Gauthier, Vilniaus „Kempinski“ restorano „Telegrafas“ šefas Ciaran Ganty, tarp jaunųjų Baltijos šalių šefų išskiriamas Mihkel Heinmets, vadovaujantis prabangiems restoranams - „Degustare“ Rygoje ir „Wiegand“ Taline, bei vienintelio Vilniuje specializuoto žuvies ir jūros gėrybių restorano „Žuvinė“ šefas Algirdas Gečas.

La Madelaine-sous-Montreuil miestelyje, Prancūzijos šiaurėje įsikūrusio restorano „La Gernouillèrie“ vairą  34 metų A.Gauthier iš tėvo perėmė 2003 m. ir jau 2008 m. sugrąžino jam „Michelin“ žvaigždutę. Šiandien restorano šefas priskiriamas naujajai Prancūzijos kulinarijos kartai. Tačiau šį pripažinimą nulėmė ne novatoriškumas, o produktų grynumo garbinimas, dėl kurio A.Gauthier laikomas ne koncepualistu, o sensualistu. 2012 m. geriausių restoranų 50ukas (50 Best Restaurants) „La Gernouillèrie“ išskyrė kaip „tą, kurį verta stebėti“, t.y. potencialų pretendentą gauti prestižinį įvertinimą.

Praėjusį rudenį Vilniuje atidaryto restorano „Kempinski Hotel Cathedral Square“ virtuvės šefas Ciaran Gantly, daugiau nei 12 metų dirbo prabangių 4-5 žvaigždučių viešbučių tinkluose (Miunchene, Ciuriche, Tbilisyje, Maskvoje, Dubline, Aukštuosiuose Tatruose) ir yra vaišinęs ne vieną įžymybę, tarp kurių - Bilas Klintonas, Michailas Gorbačiovas, Helmutas Kohlis, Monako princas Albertas II, Stingas, Maiklas Džeksonas, Tina Turner ir kiti.

C.Gantly europietiškos virtuvės pagrindus inovatyviai jungia su vietiniais produktais, ypač didelį dėmesį skirdamas sezoniniams ir šviežiems ingredientams. Daugiausiai gamindamas europietiškos virtuvės patiekalus, „Kempinski“ restorano Vilniuje šefas nepamiršta ir lietuviškų skonių bei gimtosios Airijos patiekalų.

Mikhel Heinmets, patirties sėmęsis įvairių šalių restoranuose ir iš garsiausių pasaulio virtuvės šefų, įvertintų „Michelin“ žvaigždutėmis, jau daugiau nei metus vadovauja restoranui Estijoje. Šiemet jis stojo ir prie Latvijos restorano „Degustare“ virtuvės vairo. Nuolat tobulėti siekiantis jaunas šefas, pasitelkdamas smulkiausius niuansus, gerą maistą sugeba paversti tiesiog puikiu ir sako, kad jo tikslas išmokyti kiekvieną suprasti ir vertinti kokybišką maistą.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)