Pirmą dieną parodoje dalyvaus 1252 atstovai iš daugiau kaip 13 šalių, o antrąją pasirodys apie 1000 įvairiausių veislių šunų iš Lietuvos.

„Džiaugiamės, kad Tarptautinė kinologų federacija pirmą kartą patikėjo Tarptautinę parodą organizuoti Lietuvos klubui – Lietuvos kinologų mėgėjų sąjungai,“ – sakė LKMS klubo pirmininke Kornelija Butrimova. Pasak jos, Lietuvoje iki šiol Tarptautines parodas organizavo tik Lietuvos kinologų draugija, kurią sudaro visi Lietuvos šunų augintojų klubai.

Abi dienas nuo 10 iki 16 val. lankytojai galės stebėti populiarių ir rečiausių veislių šunų pasirodymus ringuose, dalyvauti nemokamose jaunųjų vedlių, šunų dresūros ir kirpimo pamokėlėse, pabendrauti su įvairiausių veislių šunų augintojais. Nuo 16 val. vyks pramoginė programa: jaunųjų vedlių konkursai, šunų porų, veislynų, mažylių, veteranų, jaunimo ir gražiausio parodos šuns rinkimai.

Renginio organizatorė teigia, kad lankytojai taip pat galės išvysti daug retų veislių šunų, nes į parodą pirmą kartą atvyksta Amerikiečių toy foksterjeras, Kortalso grifonas, Bretanės rudasis grifonas, o taip pat dalyvaus tokių retų veislių, kaip Italų spinonė, Šuo liūtukas, Byverjorkas, Ibisos šuo. Parodoje taip pat pasirodys vieninteliai Lietuvoje Chocko ir Pumio veislės atstovai.

Pasak K.Butrimovos, Lietuvoje šiuo metu populiariausios veislės – Čihua hua, Jorkšyro terjerai, Prancūzų buldogai, smarkiai populiarėja Bišonai ir Berno zenenhundai. Pasak jos, nors šiuo metu pastebima tendencija vis dažniau rinktis mažųjų veislių šunis, vis dar populiariausiųjų sąrašuose išlieka Auksaspalviai retriveriai ir Vokiečių aviganiai.

Į parodas teisėjauti atvyksta garsūs ekspertai iš Prancūzijos, Norvegijos, Belgijos, Latvijos ir Baltarusijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)