Tuo nesunku buvo įsitikinti – jau pirmoje įkalnėje žygio dalyvė iš Olandijos, šliuožusi kartu su bičiule iš Prancūzijos, besijuokdama nutarė, jog lengviau ją bus įveikti be slidžių. Žygyje taip pat dalyvavo netgi iš tolimosios Australijos į Lietuvą grįžę tautiečiai.

Nors trasa ir nebuvo iš lengvųjų, pirmieji žygeiviai finišavo nepraėjus nė dviems valandoms nuo starto, o kai kurie jų iškart puolė sukti antrojo rato. „Puiki trasa ir fantastiško grožio vieta, prilygstanti gražiausioms „Snaigės“ žygio trasoms, kurias teko matyti“, – susižavėjęs teigė vienas žygio dalyvių.

Žiemos sportui neabejingi renginio dalyviai buvo vaišinami specialiai pagaminta cinamonu kvepiančia arbata, kurią dalis jų netruko praminti žiemos pasaka. Išalkusius viliojo ir ant laužo verdama žuvienė bei ką tik iš krosnies ištraukti kibinai.

Apgailestavusi, kad teks praleisti šį „Snaigės“ žygio etapą, buvusi olimpietė slidininkė Vida Vencienė negailėjo gražių žodžių žygio dalyviams ir žiemos sporto entuziastams. „Profesionalūs sportininkai juk išauga būtent iš sporto mėgėjų: jei šeimose yra tradicijų, jei tėvai, seneliai sportuoja, jie užkrečia ir vaikus. Aš apie slidinėjimą galiu pasakyti begalę gražių žodžių – miško grožis, dirba visi kūno raumenys... Fantastiška. Lenkiu galvą prieš tuos, kurie nori slidinėti ir susirenka į žygius nepaisydami šalčio. Tikriausiai žmonės išsiilgę gražios lietuviškos žiemos“,- sakė Lietuvos olimpietė.

Išbandyti slidinėjimo trasas poilsio ir pramogų parke Anupriškėse kiekvienas norintis gali kasdien iki pat baltos žiemos pabaigos. Be to, pačiūžų mėgėjų parke laukia čiuožykla, mažiausiųjų – rogučių kalnelis, o poilsio miške fanatų – pasivaikščiojimai nuostabiais miško takais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją