Prieš trylika metų į Pietų Korėją išvykęs ir zen budistų vienuoliu tapęs aktorius jau kovo 3 d. dieną sostinės, o vėliau ir kitų miestų gyventojus pakvies į vienos dalies monospektaklį „Auksinė šventykla“. Sykiu su Auksinio scenos kryžiaus savininke Egle Mikulionyte režisuotame kūrinyje K.Marčiulynas - Bo Haeng Sunim pažada, jog žiūrovai nė sekundei neatsipalaiduos.

K.Mačiulynas teigia, jog knyga „Auksinė šventykla“ parašyta labai literatūriškai, tačiau dvasiniu aspektu ji pakankamai skurdi. Tai istorija apie vieną zen budistą, 1950m. sudeginusį šventyklą Kiote, po ko jis buvo pripažintas bepročiu.

„Pagaliau supratau, jog knygoje esu aprašomas tarsi aš pats. Pagalvojau, tarsi mane patį laikytų bepročiu, nes noras sudeginti šventyklą, kurioje gyveni, kyla daugeliui – tai yra dalis „dvasinės praktikos“. Šis spektaklis atpasakoja vienuolio dvasinį kelią, gyvenimą ir išėjimą. Apgailestauju, tačiau spektaklyje nebus strypo, ant kurio suksiuosi, nebus to, kas draudžiama vienuoliui. Tai bus tarsi mano santykis su tuo, kaip aš viską suprantu“, – sakė K.Marčiulynas.

Anot monospektaklio režisierių, kūrinys nėra skirtas vien besidominantiems zen budizmu. „Tai bus tarsi pokalbis apie apgavystės esmę ir ką su ja daryti. Juk pasaulyje daugybė skirtingai mąstančių žmonių, kurie kelia egzistencinius klausimus ir pereina per įvairius gyvenimo dugnus“, – apie būsimą spektaklį kalbėjo aktorė ir režisierė E.Mikulionytė.

Spektaklis truks apie valandą. Zen vienuolis ir aktorius vaidins tris personažus: kaip dabartinį žmogų – save, kaip rašytoją, kuris parašė knygą, ir vienuolį, kuris supleškina tą šventyklą, taip skirtingus laikmečius sujungdamas į viena. Ši aktoriaus išpažintis žiūrovui, galbūt šiek tiek su humoru, tai visa, ką jis šiuo metu nori padovanoti ir pranešti.

“Kiekviena gyvenimo akimirka yra svarbi, bet šis momentas, kai stovėsiu prieš žmones, kurie ateis pasiklausyti manęs, man bus pats svarbiausias pasaulyje, šiuo metu ir šiame gyvenime,” – pabrėžia aktorius ir režisierius K. Marčiulynas.

Apie šį spektaklį aktorius galvojo gal kokius ketverius metus, o sukūrė per vieną valandą. “Tai buvo impulsas, kai supykęs pasistačiau kamerą, ir visa ta mano graužatis išėjo – gimė dramaturgija, ir viskas, kas turi būti teatre, be ko negali vykti joks spektaklis. Taip atsirado šis spektaklis. Dirbi, kiek gali, varai, kiek gali, netausodamas savęs, ir viskas išeina natūraliai”, - sako jis.

Ir prideda: “Aš jaučiu, kad galiu eiti į sceną, bet man dar daug ko reikia išmokti, reikia viską pačiam išbandyti. Svarbu ne tai, ką darai, bet apie ką tu darai. Mano vaidyba neatskirta nuo mano dvasinio gyvenimo, nuo mano praktikos. Jei tai teikia teigiamos energijos, tuomet nieks neprieštarauja, jei vienuolis eina į sceną.”
Monospektaklis „Auksinė šventykla“ vyks Kauno Dramos teatre kovo 2 d. 5-oje salėje, 19 val. kovo 3 d. Vilniuje, Oskaro Koršunovo teatro studijoje (Ašmenos g. 8), kovo 25 d. 18.30 val. teatro "Lėlė" Didžiojoje salėje.

Spektakliai vyks ir kituose Lietuvos miestuose:

Kovo 4 d. - 18 val. Alytaus miesto teatre
Kovo 5 d. – 18 val. Plungės kultūros centre
Kovo 9 d. – 18 val. Šiaulių koncertų salėje “Saulė”
Kovo 10 d. – 18 val. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre
Kovo 14 d. –18 val. Marijampolės dramos teatre
Kovo 15 d. – 18 val. Birštono kultūros centre
Kovo 16 d. – 18 val. Klaipėdos Švyturio menų doke
Kovo 17 d. – 16 val. Vila Ramybė, Palanga
Kovo 22 d. – 18 val. Ukmergės kultūros centras
Kovo 24 d. – 17 val. Anykščių kultūros centras

Susitikimas su skaitytojais ir knygos “Laiškai iš Drakono kalnų” pristatymas: Kovo 8 d. – 18.30 val. Šiauliuose, Rudės 27G, II aukštas