Šiandien šį meną įvardintume kaip vieną paslankiausių ir lanksčiausių vizualinio meno sferų. Tekstilės meno išskirtinumu galime laikyti betarpišką komunikaciją su žiūrovu, kuris per aktualizuojamas menininkų istorijas, sugestyvų tekstilės medžiagos ar technikos panaudojimą su stebėtoju „žaidžia“ asmeniškai, leidžia jam priartėti ir kūrinį pajausti per „vizualinį taktiliškumą“. Grupinėje parodoje darbus pristato Baltijos šalių menininkai.

Lietuvos autorių kūryboje dominuoja mišriomis technikomis sukurti kūriniai arba interpretacinė tekstilė – kur apčiuopiamos klasikinės tekstilės (vizualumas, struktūra) tik ištakos. Išvysite L. Oržekauskienės, I. Likšaitės, L. Švaikauskienės, L. Jonikės, M. Žaltauskaitės-Grašienės, R. Naujalytės, K. Čyžiūtės kūrinius.

R. Naujalytės kūrinys

Latvijos tekstilininkų Baiba Ritere ir Iveta Vecenāne kūriniai siejami su tradicine tekstilės samprata ir technologija. Tradicinė tekstilė susijungusi su tapybinėmis variacijomis, persismelkia autorių asmeninėmis patirtimis.

Estijos menininkių: Monika Järg, Krista Leesi, Signi Kivi, darbai – dizaino, amato ir šiuolaikinių meno koncepcijų sintezė. Čia ornamentai tampa universalia šiuolaikinio meno kalba.

Krista Leesi

Paroda veiks iki 2012 m. sausio 15 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją