Londonas užėmė antrą vietą ir nedraugiškiausio miesto nominacijoje, be to, pripažintas per brangiu miestu. O štai Birmingamas pripažintas nuobodžiausiu ir neromantiškiausiu miestu Europoje, skelbia apklausą atlikusi interneto svetainė keliautojams „TripAdvisor“.

Londoną galima pavadinti apklausos „žvaigžde“, nes jis susižėrė daugiausia laimėjimų iš to, kam buvo nominuotas. Pavyzdžiui, Jungtinės Karalystės sostinė buvo pripažinta labiausiai jaudinančiu ir keliautojams įdomiausiu miestu.

Tačiau automobilių spūstys ir metropoliteno darbuotojų streikai yra didelis Londono trūkumas, nors apklausos dalyviai pripažino, jog padėtis gerėja.

„Visiems, susijusiems su Londono turizmo sektoriumi, tikrai teikia vilčių, kad net ir būgštaujant dėl kainų, Londonas pripažintas spalvingiausiu ir pasiekiamiausiu Europos keliautojams“, – sako „TripAdvisor“ atstovė Ema Oboil (Emma O'Boyle).

„TripAdvisor“ apklausoje dalyvavo 3523 europiečiai keliautojai, įskaitant 778 britus.

Verta paminėti, kad apklausos dalyviai Paryžių pripažino labiausiai pervertintu Europos miestu, kuriame gyvena nedraugiškiausi žmonės. Venecija buvo pripažinta romantiškiausiu, Ciurichas – švariausiu, o Stokholmas – saugiausiu Europos miestu.