Profesionalus parašiutininkas Gytis Skučas turintis 2000 šuolių parašiutu iš lėktuvo dalyvavo pasaulio “Track RACE” varžybose ir užėmė 10 vietą, nurungdamas varžovus, turinčius po kelis šimtus B.A.S.E. šuolių.

B.A.S.E. šuoliai – tai šuoliai nuo fiksuotų objektų (Buildings – pastatų, Antennae- antenų, Spans (bridges) – tiltų ir Earth (cliffs) - uolų), reikalaujantys ypatingo parašiutininko susikaupimo ir atidumo jį atliekant.

Parašiutininkas turi tiksliai atsispirti nuo fiksuoto objekto, taisyklingais ir tiksliai kūno judesiais nuskrieti nuo jo ir laiku išskleisti vienintelį parašiutą. B.A.S.E. šuolis atliekamas tik su specialia tam šuoliui pritaikyta sistema, kuri neturi atsarginio parašiuto. Šuolis atliekamas nuo kelių šimtų metrų aukščio iki tūkstančio metrų ir gali trukti nuo kelias dešimt sekundžių iki minutės.

Norvegijoje įsikūręs "Stavanger "B.A.S.E." klubas kasmet organizuoja sąskrydį ir sukviečia šimtus šios sporto šakos aistruolių iš viso pasaulio. Parašiutininkai Gytis Skučas ir Robertas Rezgevičius nuostabaus grožio fiorde lankėsi jau trečiąjį kartą, Jevgenij Burgan, Vaidotas Milašius ir Algimantas Stankevičius savo jėgas atliekant B.A.S.E. šuolius išbandė pirmąjį kartą.

Vieno įspūdingiausių pasaulyje Kjerag uolos beiso istorija prasidėjo 1994 metais, kai Steinas Edvardsenas, atlikęs vos du šuolius beisu, pamatęs fantastiško grožio fiordo nuotrauką, nusprendė nušokti žemyn su parašiutu. Tai jis įgyvendino po dvejų metų, o kai apie tai žinia pasklido internete, kitais metais Kjerag buvo atlikta 400 šuolių.

1995 metais Steinas su kolega Alexu įkūrė Norvegijos B.A.S.E. asociaciją, o po metų, vasarį pradėjo veiklą. 1999 metais buvo atlikti net 2850 šuoliai nuo Kjerag. 2000 metų gruodį buvo įkurtas "Stavanger B.A.S.E.” klubas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją