VšĮ „Terra Publica“ (TP) duomenimis, 2011 m. sąrašo viršūnė, lyginant su 2009-2010 m., išlieka stabili: Trakai, Druskininkai ir Neringa, o visame TOP30 nebelieka Smiltynės (dėl delfinariumo rekonstrukcijos), Ukmergės ir Kernavės. Naujai įtraukti objektai – Telšiai, Veliuona ir Vištyčio regioninis parkas.

Pasak vieno iš idėjos iniciatorių, TP projektų vadovo Vytauto Kandroto, mintis rinkti tokius reitingus kilo jau gana seniai, su fotoaparatu rankose lankant kiekvieną šių vietovių, vienus atrandant paprasto turisto žvilgsniu, kitus – fotografo, ieškančio medžiagos gražiausių Lietuvos vietovių albumams. O jau nuo 2007-ųjų metų informaciją apie miestelius ir kaimus, parkus ir muziejus bei kitas patrauklias vietas fotografas ir leidėjas pradėjo fiksuoti tikslingai.

„Šiuo savo darbu mes norime pasiūlyti tautiečiams atrasti gražiausiais Lietuvos vietas ir turint bent vieną dieną laiko, susiplanuoti kelionę joms aplankyti. Todėl tyrimas lengvai subjektyvus ir įtakotas ne tik oficialios statistikos, bet ir asmeninių įspūdžių“, – neslepia V. Kandrotas.

Į reitingo sąrašą įtrauktos tik pačių sudarinėtojų aplankytos vietovės. Kadangi reitingai skirti lietuvaičiams, planuojantiems vienos dienos išvyką, todėl netirtas darbuotojų gebėjimas kalbėti užsienio kalbomis bei nakvynės galimybės. Taip pat iš tyrimo išimti didieji Lietuvos miestai, kadangi Vilniaus senamiesčiui ar visiems Kauno muziejams aplankyti pusdienio nepakaktų. Visgi atskiri miesto teritorijoje esantys kompleksai, tokie kaip Vilniaus universitetas ar Pažaislis Kaune, įtraukti ir reitinguoti.

10 patraukliausių turizmo vietovių Lietuvoje (2011 m.):

1. Trakai
2. Neringa
3. Druskininkai
4. Aukštaitijos nacionalinis parkas
5. Kėdainiai
6. Kretinga
7. Kryžių kalnas
8. Vilniaus universitetas
9. Anykščiai
10. Niūronys (Arklio muziejus).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją