Skirtingo lygio šokėjams numatyta 40 pamokų, kuriose bus galima mokytis įvairių stilių salsos, mambo, bačiatos, kizombos. Taip pat vyks bendrosios šokio technikos pamokos, o festivalio naujiena – šiuo metu įvairiose šalyse sparčiai populiarėjanti „zumba fitness“ – savotiška šokio aerobika, sukurta pasitelkiant įvairius šokio stilius. Penktadienį ir šeštadienį rengiami du ypatingi vakarėliai su salsos muziką grojančiais diskžokėjais ir šokio meistrų pasirodymais.

„Šįmet vyks jau penktasis festivalis, tad švenčiame pirmąjį mažytį jubiliejų. Tokiais atvejais įprasta pasitelkti statistiką ir kalbėti apie pasiekimus. Tačiau mums svarbiausias rezultatas – toji gausybė nuostabių emocijų ir pažinčių, kurių festivalis kasmet padovanoja jo dalyviams. O kad lietuviškoji salsos bendruomenė kasmet auga – puiku, jaučiamės prie to truputį prisidėjusios“, – kalbėjo festivalio sumanytojos seserys Ieva ir Elena Dadurkaitės, vadovaujančios ir Vilniaus salsos mokyklai „Salsa Sisters“.

Ryškiausia penktojo festivalio žvaigždė – niujorkietė Melissa Rosado. Ji yra viena geriausių mambo „On 2“ atlikėjų ir mokytojų. Šios energija trykštančios šokėjos vizitinė kortelė – unikalus seksualus šokio stilius ir žvilgsnį pavergianti išraiška scenoje, o tuo pačiu – paprastas ir nuoširdus bendravimas su aplinkiniais.

Nuo penkerių metų šokanti Melissa yra išbandžiusi baletą, hip-hopą, afrikietiškus šokius, flamenką, o mambo susižavėjo būdama devynerių. Ji yra legendinio mambo šokėjo Eddie Torreso partnerė scenoje, šiuo metu mokanti jo šokio technikos kitus. M.Rosado yra tekę pasirodyti vienoje scenoje su tokiomis muzikos legendomis kaip Tito Puente, Celia Cruz, Tony Vega, Eddie Palmieri, Winton Marsalis, El Grand Combo ir daugeliu kitų.

Super Mario iš Londono renginio organizatorės vadina vienu iš festivalio „fainuoliukų“. Tiesa, šį šokėją vadinti londoniečiu galima tik su išlygomis, jis nuolat keliauja po įvairiausius festivalius, visame pasaulyje veda šokio kursus ir dalyvauja įvairiuose projektuose. Į Vilnių Super Mario atvažiuos jau trečią kartą.

Nebe pirmą kartą Vilniaus festivalyje viešės ir paryžietis čia-čia-čia virtuozas Mouaze, kuris daugeliui festivalio dalyvių įsiminė kaip itin išradingas ir lankstus šokių mokytojas. Londone gyvenantis Moe Flex – dar vienas festivalio „senbuvis“. Pasaulinėje salsos scenoje jis garsėja kaip vienas linksmiausių choreografų, dėl to jam prigijo pravardė „plačiausia salsos šypsena“.

Du salsos mokytojai atvyksta iš Olandijos: Brianas van der Kustas ir MamboMike MD. Pirmasis iš jų yra sukaupęs itin solidžią atlikėjo patirtį, mokėsi įvairių stilių – nuo afrikietiškų šokių iki moderniojo šokio. Be kita ko, jis dažnai kviečiamas teisėjauti šokių projektuose televizijoje. Jo kolega MamboMike MD – įvairių salsos stilių meistras, tačiau dažniausiai moko vadinamųjų Los Andželo ir Niujorko salsos stilių.

Šiuos du stilius propaguoja ir vienas iš dviejų festivalio mokytojų lietuvių – Gintas Palionis, šiuo metu gyvenantis Olandijoje. Lisabonoje gyvenanti Rasa Verseckaitė Vilniaus salsos festivalyje ves zumbos pamokas.

Visos šokių pamokos ir trys vakarėliai vyks tradiciniuose festivalio „namuose“ – Lenkų kultūros centre. Be to, po vieną vakarėlį numatyta klube „Tarantino“ ir bare „Prie parlamento“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją