Teritorija, padengta druska, yra tokia didelė, kad sunku atskirti, kur žemė, o kur dangus.

Gigantiški saloje randami kaktusai – dar vienas unikalus vietos bruožas.

Rišato struktūra

Rišato struktūra – apvalus geologinis darinys Saharos dykumoje, netoli Ouadane (Mauritanija). Jos skersmuo – apie 50 kilometrų. Ši vieta atrodo neįprasta, kadangi vienintelis išskirtinis bruožas – aplink išsidėsčiusi didžiulė dykuma.

Rišato struktūrą kaip kelrodį naudoja pilotai. Šią struktūrą suformavo ilgi dirvos erozijos metai. Anksčiau buvo manoma, kad struktūrą galėjo suformuoti nukritęs meteoritas. Tačiau ši teorija buvo paneigta, jos negali patvirtinti ir plokščias teritorijos paviršius.

Kankuno povandeninis muziejus

Šis povandeninis muziejus įrengtas netoli Kankuno (Meksika) kranto ir yra viena pagrindinių Meksikos turistų pamėgtų vietų. Muziejuje esančios skulptūros sukurtos Jasono DeCaires Tayloro. Meno kūriniams naudotas neutralaus pH betonas. Muziejuje yra apie 400 skulptūrų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją