Britų misionierius ir Afrikos geografijos tyrinėtojas Davidas Livingstone‘as Akmeniniame mieste buvo įsirengęs savo bazę, kurioje ruošėsi paskutinei ekspedicijai 1866 m.

Akmeninis miestas išsiskiria vingiuojančiomis alėjomis ir triukšmingomis turgavietėmis, tai vienas iš kelių išlikusių istorinių svahilių pakrantės prekybinių vietų Rytų Afrikoje. Čia stūkso apie 2500 pastatų, pastatytų iš koralų, kalkakmenio ir molio. Tarp jų – 45 mečetės, 2 krikščionių bažnyčios ir 4 hinduistų šventyklos. Kai UNESCO miestą įtraukė į pasaulio paveldo sąrašą, naujai įkurtoji Akmeninio miesto išsaugojimo įstaiga kelis pastatus renovavo ir atstatė.

Nors daugumai keliautojų Zabzibaras visų pirma asocijuojasi su jūra, koralais ir delfinais, lankydamiesi salose, ištaikykite laiko pasivaikščioti po įspūdingą Akmeninį miestą – tikrai nepasigailėsite.

Be to, galėsite įvertinti ryškų kontrastą tarp pagrindinės Zanzibaro miesto dalies, Akmeninio miesto ir turistinių salų objektų.

Vaikštinėdami Akmeninio miesto gatvelėmis, nepamirškite, kad tai tikra bendruomenė, kurioje gyvena ir dirba realūs žmonės. Siauros alėjos, įmantriais raižiniais puoštos durys ir puošnūs balkonai – štai dėl ko turistai veržiasi į Zanzibarą. Jūs neabejotinai pasiklysite, tačiau neišsigąskite, nes tai normalu, smagu ir nepavojinga, nors gali pasirodyti kitaip...

Pagrindiniai lankytini Akmeninio miesto objektai – senoji vaistinė, D. Livingstone‘o namas, taikos memorialo muziejus, arabų fortas ir stebuklų namas (tiesiogiai verčiant vietinį pavadinimą Beit el Jaib).

Už Akmeninio miesto, apsupti prieskoninių augalų sodų, driekiasi smėlėti paplūdimiai, kuriuose įsikūrę aukščiausios klasės kurortai.

Akmeninio miesto uosto rajone yra viena ar dvi puikios nardymui ir nuskendusių laivų apžiūrai skirtos vietos. Siūlytume kokias dvi dienas nardyti prie Akmeninio miesto krantų, o vėliau keliauti toliau, į kitus paplūdimius ir salas ieškoti įspūdingesnių nardymo nuotykių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją