1. Geriausios pirštinės - odinės. Ne tik neperšlampa, bet ir nosinaitę įmanoma išsiimti iš kišenės, nenusimovus pirštinių.

2. Su savimi turėti sausų atsarginių kelnių ir apatinių kelnaičių.

3. Jei pirmą kartą ruošiamasi slidinėti su slidėmis ar snieglente, neverta skubėti prie keltuvo į suaugusiųjų trasą. Pirma reikia išmokti atsistoti, išlaikyti pusiausvyrą bei pakrutėti iš vietos. Paskui išmokti sustoti ir tik tuomet bandyti leistis nuo vaikams skirtos trasos.

4. Jei labai nesiseka išlaikyti pusiausvyros su snieglente, prie keltuvo geriau net nesiartinti. Išsinuomokite slides. Jei kojos "nedraugauja" ir su slidėm, išsinuomokit rogutes. Bus smagu.

5. Būtina išsinuomoti spec. batus, net jei tik vaikštinėjama aplinkui. Kojos bus sausos ir šiltos, įlipsit į bet kokį kalną.

6. Jei esate pradedantysis, į slidinėjimo trasas geriausia keliauti darbo dienomis (daugelis dirba iki 21-22 val vakaro). Tai ne tik pigiau, bet ir mažiau žmonių, todėl nebus trukdoma aplinkiniams.

7. Pigios slidinėjimo trasos yra Lenkijoje, pvz, Suvalkuose.

8. Ir svarbiausia - keliauti su gera kompanija, kurioje atsiras bent vienas, kuris čiuoš blogiau už jus.

****************************************************************

Mėgstate slidinėti ir esate seni slidžių trasų vilkai? Savo patarimus, surašytus taisyklinga lietuvių kalba, siųskite elektroniniu paštu gyvenimas@delfi.lt iki š.m. sausio 31 d. ir laimėkite puikius prizus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją