Kalėdų laukimo nuotaiką kurs nacionalinis neįgaliųjų orkestras "Spalvų muzika", dainininkė Veronika Povilionienė, Šv. Jonų bažnyčios Gospel choristai, Neringa ir "Tele bim bam" dainininkai, choras "Ažuoliukas".

Kalėdų mugę planuoja aplankyti ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Kalėdų laukimas - metas pagalvoti, kuo galime pradžiuginti kitus, ką galėtume padaryti, kad kiekvieni namai būtų jaukesni, Kūčių stalas - skalsesnis, o Kalėdos - džiaugsmingesnės. Šalyje daugybė geros valios žmonių, kurie savo laiką ir sugebėjimus skiria tiems, kam labiausiai reikia pagalbos. Prisijungdami prie jų, sukursime ne tik gražesnes Kalėdas, bet ir geresnę Lietuvą", - sakė prezidentė.

Prezidentūros kiemelyje vyksiančioje mugėje savo veiklą pristatys Maltos ordino pagalbos tarnyba, labdaros ir paramos fondai - "Maisto bankas", "Dienvidis", "Mūsų fondas", sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija "Viltis", draugija "SOS vaikų kaimas", Lietuvos "Caritas", viešoji įstaiga "Vaikai - visuomenės dalis", "Mažoji guboja", "Acto Catholica Patria", Lietuvos skautija, Palaimintojo Jurgio Matulaičio socialinis centras, Raudonojo Kryžiaus draugija, Anykščių vaikų ir jaunimo užimtumo centras, Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokykla, Lietuvos žmonių su negalia sąjunga, Bernardinų bendruomenė, Jaunimo psichologinės pagalbos centras, asociacija "JCI sostinė", Gausių šeimų asiociacija, Dingusių žmonių šeimų paramos centras.

Nevyriausybininkai vaišins sriuba, obuolių pyragu ir arbata, siūlys įsigyti vaikų ir neįgaliųjų rankų darbo kūrinių, Advento žvakelių, karpinių, ke ramikos ir medžio dirbinių, kvies padėti nepasiturinčioms šeimoms, žmonėms, turintiems negalią, vienišiems seneliams ir vaikams, nuo smurto nukentėjusioms moterims, gausioms šeimynoms, įvairius likimo išbandymus išgyvenantiems žmonėms.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją