Nors sostinėje šokių mokyklos dygsta kaip grybai po lietaus, o užsiėmimus veda ne vienas televizijos projektuose išgarsėjęs profesionalus šokėjas, tačiau norint mokytis šokti, teks gerokai pavargti ieškant šokių partnerio.

Ne paslaptis, kad vaikinai, užuot sukęsi ant parketo su batais aukštesne pakulne, mieliau renkasi krepšinį, futbolą ar pasisėdėjimą su draugais prie alaus bokalo. Tad jeigu antrosios pusės nepavyks išsitempti į šokių pamokas, bene vienintelė viltis susirasti šokių partnerį – internetas.

Didelė konkurencija

Nemažai šokių mokyklų savo interneto puslapiuose turi specialią skiltį „Ieškau partnerio“. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad skelbimų apstu ir susirasti šokių partnerį bus vieni juokai, tačiau iš tiesų tai nėra lengva užduotis.

Ne paslaptis, kad į šokių aikštelę veržiasi gerokai daugiau merginų nei vaikinų: internete ieškančių šokių partnerių dailiosios lyties atstovių dvigubai daugiau nei vaikinų.

Tai patvirtino mini eksperimentas. Vienos šokių mokyklos interneto svetainės paieškos laukelyje nustačiau, kad ieškau šokių partnerio nuo 25 iki 35 metų, šokių patirtis – nesvarbi. Netrukus suskaičiavau, kad nuo rugpjūčio mėnesio savo skelbimus patalpino keturiolika mano kriterijus atitinkančių kandidatų. Tačiau tokius pat kriterijus atitinkančių merginų – daugiau nei trisdešimt.

Vieni ieškantieji partnerio skelbimuose nurodo savo amžių, ūgį, svorį, patirtį ant parketo ir išvardija konkrečius reikalavimus partneriui. Kiti apsiriboja parašydami šokių patirtį ir nurodo viršutinę amžiaus ribą, kurios ieškomas vaikinas ar mergina neturėtų peržengti.

Nepatiko plaukų spalva

Jeigu ketinate dairytis šokio partnerio internete – pasirūpinkite savo nuotrauka. Pageidautina – itin kokybiška.

Kadangi internete apstu pasiskelbusių merginų, nutariau nedėti skelbimo, o tiesiog parašyti šokių partnerės ieškantiems vaikinams.

Mano kriterijus atitiko keturiolika vaikinų, o atlikus pirminę atranką liko septyni. Visiems išsiunčiau vienodus laiškelius: parašiau vardą, nurodžiau, kiek man metų, koks mano ūgis, kokia patirtis šokių aikštelėje. Atsakymų nereikėjo ilgai laukti.

Tiesa, galimų šokių partnerių skaičius tirpte tirpo. Nors skelbime nė vienas neakcentavo, kad ieško blondinės, brunetės ar šatenės šokių partnerės, kaip po keleto laiškų apsikeitėme nuotraukomis, trys vaikinai iš karto parašė, kad šviesiaplaukės jiems „ne prie širdies“. Tuo bendravimas ir pasibaigė.

Domina netgi namų adresas

Su keturiais galimais šokių partneriais susirašinėjau keletą savaičių. Nors ketinome tik kartu šokti, tačiau elektriniuose laiškuose kalbėjome ne vien apie šokius.

Vaikinus labiausiai domino, kuo užsiimu, kur dirbu, kokie mano pomėgiai, vienas netgi smalsavo, koks mano namų adresas. Apie save jie nebuvo linkę daug pasakoti: dažniausiai apsiribodavo, kokią mokymo įstaigą baigė, kokioje srityje dirba, dar išvardydavo keletą standartinių vyriškų pomėgių: krepšinis, pasisėdėjimas su draugais, alus.

Po susirašinėjo elektroniniu paštu, su dviem vaikinais nutariau susitikti. Nors iš pradžių atrodė, kad tikrai rasime bendrą kalbą ir bendravimas bus abipusiai malonus, tačiau susitikus nuomonė pasikeitė.

Dvidešimt devynerių metų Tomas atvirai prisipažino, kad ieško ne tik šokių partnerės, bet ir merginos. Tad jeigu noriu, kad kartu lankytume šokių pamokas, turėtume tapti pora.

Kitas vaikinas – Marius – skelbime nurodė esantis dvidešimt penkerių metų. Tačiau susitikus paaiškėjo, kad jam 23-eji. Vaikinas atvirai prisipažino, kad yra studentas ir neturi pinigų susimokėti už šokių pamokas, todėl ieško tokios partnerės, kuri susimokėtų ne tik už save, bet ir už jį.

Ieško sekso partnerių

„Jau geriau ieškoti šokių partnerio tarp pažįstamų, prisikalbinti vyrą, brolį, bet tik ne internetu“, – pataria daugkartinis pasaulio ir Europos čempionas Arturas Bajoras.

Jam ne kartą teko girdėti, kai mergina ieško šokių partnerio, o vyras – sekso partnerės. Tad užsiimti šokių partnerio paieškomis virtualioje erdvėje – gana rizikinga.

„Dažniausiai ateina šokti poromis, tačiau pasitaiko ir vienišių. Šokiuose, panašiai kaip ir realiame gyvenime, vienam vyrui tenka 1,5 moters“, – apie konkurenciją kalbėjo A. Bajoras.

Jis patikino, kad norint išmokti šokti – nebūtina būti pora.

Tačiau ne paslaptis, kad ant parketo įsiplieskė ne viena meilės aistra: grupės „69 danguje“ dainininkė Karina Krysko ir šokėjas Saulius Skambinas, neseniai skirtingais keliais pasukę dainininkė Rūta Ščiogolevaitė ir šokėjas Deividas Meškauskas.

„Šokiai labai suartina, tuomet pasimato tikrasis žmogaus veidas, – tvirtino A. Bajoras. – Be to, visada sakau, kad jei nori susidraugauti su priešu – ateik su juo šokti.“

Melas išaiškėja ant parketo

Kodėl merginos veržte veržiasi šokti, o vaikinus tenka kone per prievartą tempti?

„Todėl, kad merginos nori įsisavinti gerą laikyseną, išmokti grakščiai judėti, o vyrams šokiai yra „nevyriškas“ užsiėmimas, jie labiau domisi kitomis sporto šakomis“, – DELFI sakė profesionali šokėja Elena Uksaitė.

Tiesa, ji pastebėjo, kad pastaruoju metu vis daugiau stipriosios lyties atstovų ima domėtis šokiais.

„Norint mokytis šokti, tikrai nereikia būti pora. Būna, kad ateina vyras su žmona. Žmona nori šokti, vyras – ne. Tuomet žmona pradeda šokti, pavyzdžiui, su buvusiu klasioku, o vyras tiesiog palydi ją į repeticijas. Arba gali šokti brolis su sese“, – vardijo E. Uksaitė.

Renkantis šokių partnerį ji rekomendavo atkreipti dėmesį į amžių ir ūgį, svoris neturi reikšmės. Geriausia, kai šoka vienmečiai.

E. Uksaitė įsitikinusi, kad pagal skelbimą ieškant šokių partnerio neverta persistengti – jeigu pameluosi, kad esi labai geras šokėjas, melas išaiškės vos atėjus į pirmą šokių pamoką.

„Be to, reikėtų išsiaiškinti, ko žmogus iš tiesų ieško. Pasitaiko, kad jo visiškai nedomina šokių pamokos, o tokiu būdu norima susirasti antrąją pusę ar tiesiog smagiai praleisti laiką“, – kalbėjo šokėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)