BFL nuotr.
Nuo birželio pirmosios trys lietuviai pasiryžę baidarėmis perplaukti Baltiją laukia gero oro ir vėl leisis į kelionę.

Jau kurį laiką Paulius Paulionis, Marius Norvaišas ir Domantas Laukevičius gyvena Karklėje prie jūros ir dėlioja paskutinius štrichus. Netrukus šie vyrai bandys perplaukti Baltiją baidarėmis.

„Žygį skiriam savo tėvynei Lietuvai ir visiem
s, bandžiusiems plaukti, perplaukusiems Baltijos jūrą drąsiems mūsų lietuviams“, – teigė žygio dalyvis P. Paulionis.

Praėjusių metų žygis nebuvo sėkmingas. Dėl kilusios audros jį teko nutraukti. Tad tęsdami projektą, šį kartą vyrai sako su jūra nejuokausią ir išplaukti žada ne nustatytą dieną, o nusistovėjus geriems orams. Kelionė padalyta į du etapus.

„Tai Lietuva–Gotlandas ir Gotlandas–Elondas ir Švedijos krantai. Iki Gotlando pagal optimistinį planą turime nuplaukti per 48 valandas. Pesimistinis planas, jeigu atsiras kažkokių nesklandumų, per 3 paras pasiekti Gotlandą. Atstumas tiesia linija yra apie 210 kilometrų, bet mums nepavyks taip tiesiai plaukti“, – sakė P. Paulionis.

Po to – trumpas poilsis ir tolyn iki Švedijos. Antrasis etapas, planuojama, truks iki 18 valandų.

M. Norvaišas įsitikinęs, kad baidare perplaukti Baltijos jūrą – įmanoma užduotis.„Įmanoma pasiruošus, ir taip, kaip mes ruošėmės dabar, įmanoma tikrai“, – tvirtino jis.

Kadangi orai neleido treniruotis jūroje,ruoštis teko sporto salėje ir baseine.

„Baseine mes praktikavomės, kaip atlikti gelbėjimo darbus, jeigu žmogus apsivertė su baidare“, – pasakojo M. Norvaišas.

Į didįjį žygį vyrai leisis jūrinėmis baidarėmis. Šiemet jie įsigijo ir specialią aprangą bei daugiau specialios įrangos. Vyrai sako neabejojantys,kad nenumatytų sunkumų bus,nes per treniruotes jūroje plaukė tik kiek daugiau kaip 100 kilometrų.

Visą kelionę iki Švedijos krantų projekto dalyvius lydės jachta,kuri žygeivius po to parplukdys namo.