Į indiškais atributais ir gausybe žibintų papuoštą „Skonio studiją“ įėję svečiai uždegė po žvakutę mandaloje, kurios centre stovėjo deivės Lakšmi skulptūra, bei vaišinosi lietuviams neįprasto skonio imbieriniu kokteiliu, gaiviu jogurtiniu „Lasi“ gėrimu bei tradiciniais „Samosas“ pyragėliais.

Alkoholio ir mėsos „Diwali“ šventės organizatoriai nesiūlė. Pasidalinę į 5 komandas svečiai gamino įvairius indiškus patiekalus: lietuviškiausiu skoniu labiausiai pasižymėjo agurkų ir jogurto raita, autentiškiausiai buvo pagamintas daržovių ir sūrio karis, o estetiškiausiu pateikimu išsiskyrė kopūstų karis.

Kulinarijos mėgėjų komandos taip pat gamino pomidorų, morkų ir karadamono sriubą, „Jeera masala“ ryžius, baklažano patiekalą „Maha bridjal“ bei desertinę morkų ir riešutų chalvą.

Susirinkusiuosius sužavėjo energingas Kauno studijos „Amanda Natyam“ šokėjos pasirodymas – mergina ne tik atliko tris šokius, bet ir paaiškino pagrindinių šokio judesių reikšmes. Taip pat svečiai nepraleido progos pasimėgauti „Shanti centro“ masažistės meistriškumu – po įprastos darbo dienos juos atpalaidavo galvos, kaklo ir sprando masažas.

Indiškų patiekalų receptus rasite DELFI Gyvenimo rubrikoje "Virtuvės paslaptys".

Į „Diwali“ šventę susirinko dauguma ištikimų „Dinner explorer“ vakarėlių gerbėjų

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją