„Vasarą sėkmingai įgyvendinome reklaminio TV laidos klipo filmavimą. Masinis šokis Rotušės aikštėje subūrė pusę tūkstančio žmonių, neabejingų šokiui. Siekiame populiarinti šokių kultūrą visuomenėje, o akcija „Šokantis Vilnius“ tam puikiai tinka. Dovanodami sostinės gyventojams šokių pamokas tikimės, kad jie ne tik pramoks šokti - laisvalaikis, praleistas šokių salėje, padės jiems atsipalaiduoti ir pozityviau žiūrėti į gyvenimą“, – sako Jelena Aleksandravičienė, klubo „Šokiai.lt“ direktorė.

Kiekvieną penktadienį nuo rugpjūčio 28 d. iki rugsėjo 18 d. vilniečius ir miesto svečius klubas „Šokiai.lt“ kviečia į klubo filialus Basanavičiaus bei Žirmūnų gatvėse, kur bus galima išmokti skirtingų kultūrų ir šalių šokių, tarp kurių naujovė Lietuvoje – šokis haslas (angl. hustle). Mažiesiems vilniečiams (5-8 metų vaikams) kartu su tėveliais siūloma užsukti į vaikų šokių akademiją. Šią sritį klube „Šokiai.lt“ kuruoja du nusipelnę sporto trenereiai Olga Gunko ir Juozas Aleksandravičius. Galbūt pirmoji pažintis su šokiais atskleis dar neatrastą šokėjo talentą.

Į pamokų tvarkaraštį yra įtraukti jau daugelio išbandyti ir pamėgti kursai – pramoginių bei solo latino šokių pamokos. Šokių mokytojai merginas ir moteris kviečia apsilankyti specialiai joms sukurtoje girls only programoje. Tai alternatyva solo latino šokių pamokoms. Girls only - patrauklioms, pasitikinčioms savimi merginoms ir moterims arba toms, kurios nori tokios būti.

Akcijos metu profesionaliems šokių mokytojams talkins projekto „Šok su manimi“ dalyviai, tarp jų Inga Krukauskienė ir jos šokių partneris klubo „Šokiai.lt“ mokytojas Vytautas Mackonis. Jie yra pasiryžę pasidalinti savo naujai atrastais įspūdžiais ir potyriais, kai pradėjo ruoštis projektui.

Lankantiems nemokamas šokių pamokas akcijos organizatoriai turi paruošę staigmenų ir vertingų prizų. Tiems, kurie į pamokas atsives daugiausia draugų, bus įteikti 100–600 Lt vertės dovanų čekiai tolimesnėms šokių pamokoms, o visi kiti dalyvaus loterijoje, kurioje galės laimėti kvietimus į didįjį akcijos finalą – triukšmingą vakarėlį Pramogų Banke rugsėjo 25 d.

Klubas „Šokiai.lt“ akciją „Šokantis Vilnius“ miestiečiams dovanoja jau trečią kartą – pirmosios nemokamos šokių pamokos, trukusios savaitę ir susilaukusios didelio žmonių susidomėjimo, vyko prieš trejus metus, o šių metų vasario mėnesio „Šokantis Vilnius“ sulaukė kelis kartus didesnio šokio fanų antplūdžio ir daugeliui jų paliko malonius prisiminimus. J. Aleksandravičienė tikisi, kad šis renginys ateityje taps viena iš kultūrinių miesto tradicijų.

„Mes siekiame, kad šokiai Lietuvoje vis labiau populiarėtų kaip visapusiška kultūros forma, naudinga tiek fizinei, tiek dvasinei žmogaus sveikatai. Šiandien dauguma žmonių gyvena niūriomis nuotaikomis, o juk sveikata ir gera nuotaika išlieka neįkainuojamos vertybės“, – teigia šokių klubo vadovė.

Pasak jos, daug lietuvių nori išmokti šokti, tačiau dažnai tam neranda laiko arba nepasitiki savo jėgomis. Tokios nemokamos akcijos paskatina žmones pasiryžti įgyvendinti seną svajonę ir susirasti malonų laisvalaikio pomėgį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją