„Visoje Europoje gatvės mugės turi gilias tradicijas. Didžiausi Europos miestai uždaro gatves, ištisas miestų dalis, kad suburtų miestiečius ir svečius įdomioms veikloms ir kitoniškam žvilgsniui į kasdieniškas, pilnas skubančių automobilių gatves. Vilniuje uždaryti gatves yra įprasta miesto centre didžiausių mugių, pvz., Kaziuko, metu.

Šią tradiciją verta plėsti už miesto centro ribų ir miestiečiams parodyti, kad gatvė be automobilio ir pats miestas be automobilių yra švaresnis ir gražesnis“, – sakė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Kęstutis Sadauskas.

Renginio metu Europos mugės gatvės svečiai galės įsigyti ekologiškų produktų ar originalių rankdarbių turgelyje, pasigrožėti ekomados pasirodymu, apsilankyti vaikų ekoparodoje, stebėti ir dalyvauti meno kolektyvų pasirodymuose ir atsigaivinti keliaujančiose lauko kavinukėse.

Jaunieji Europos gatvės mugės dalyviai kviečiami dalyvauti pasakų valandėlėje, kurios metu visų pamėgtas H. K. Anderseno pasakas seks aktorius Arkadijus Vinokuras. Europos gatvės mugės gera nuotaika rūpinsis renginio vedėjas humoristas Juozas Zavaliauskas. Visos veiklos vyks ant uždaryto Žirmūnų tilto.

Europos gatvės mugę organizuoja Vilniaus miesto Žirmūnų seniūnija ir Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją