Pėsčiųjų turizmo maratonas, šeštadienį – sekmadienį, Jurbarko rajonas

Vienas iš ilgiausiai rengiamų tradicinių renginių. Šį savaitgalį jau 36 kartą turizmo vilkai ir vilkiukai susirinks pasivaikščioti. Pasivaikščiojimas bus netrumpas – per parą galite nueiti iki 100 km – orientuodamiesi pagal žemėlapį ir ieškodami kontrolinių punktų.

Maratonas susideda iš trijų etapų – dieninio, naktinio ir rytinio. Ko gero, įspūdingiausias yra naktinis, na, o dieninis etapas leis jums grožėtis Nemuno apylinkėmis. Gal šiais metais sunkiau pasiekiama maratono starto viena – Jurbarko rajone esanti Pašvenčio girininkija, na, bet organizatoriai turbūt tiki, kad tikri turizmo vilkai dar ne į tokius užkampius nuklysta.

Maratono startas 10 val. Daugiau informacijos www.keliautojusajunga.lt, tel. 8687 94 513

Pienių vyno šventė, šeštadienį, Šilalės rajonas

Bokštų kaime rengiama pienių vyno gaminimo šventė. Organizatoriai žada parodyti, kaip gaminamas pienių vynas, bus siūloma išrinkti geriausią jau pagamintą, pasilinksminti mugėje. Šventės pradžia 13 val. 

Tulpių žydėjimo šventė Burbiškio dvare, šeštadienis, Radviliškio rajonas

Na taip, gegužės pradžia - tai tulpių metas, o didžiausia jų šventė vyksta Burbiškio dvare.

Oficiali šventės pradžia šeštadienį 11 val. organizatoriai žada linksmą muziką, senienų parodą, kitokių atrakcijų ir, aišku, tulpes... Daugiau informacijos interneto puslapyje. 

Jeigu nuspręsite važiuoti į Burbiškį, aplankykite ir netoliese (tiems kas važiuoja iš Vilniaus ar Kauno) esantį Pašilių stumbryną ir pasigrožėkite galingais stumbrais. Stumbrai šeriami apie 10.30 val., o dėl apsilankymo reikėtų susitarti su stumbrininkais (Rytas Papšys tel. +370 686 16434, Eugenijus Družas +370 620 59809).

„Savu dviračių į Europą“, šeštadienį, Vilnius

Minėdamas Europos dieną, Seimas kviečia važiuoti dviračiais nuo Seimo iki Verkių rūmų. Žygis trumpas ir daugiausiai per miestą, tačiau jei neturite daug laiko... Maršrutas: Seimo rūmai (Didysis kiemas) – Gedimino prospektu iki Vilniaus gatvės – Vilniaus gatve iki Žaliojo tilto – per Žaliąjį tiltą iki Žvejų gatvės, Žvejų gatve, Olimpiečių gatve, Sporto gatve (dviračių taku), Neries gatve (dviračių taku) iki Verkių gatvės – Verkių gatve iki Trinapolio vienuolyno – Verkių regioniniu parku, Kalvarijų Kryžiaus keliu iki Ateities ir Jeruzalės gatvių sankryžos – Jeruzalės gatve iki Santariškių žiedo - Žaliųjų Ežerų gatve iki Verkių rūmų. Dalyviai renkasi nuo 9.15 val. Seimo kieme. Informacija tel. (8 5) 239 6000 arba http://www.eib.lrs.lt/index.php?1419762952

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją