Po išsamios analizės ir tikslių matavimų, kuriuos atliko „Landcare“ mokslinių tyrimų institutas, Christchurcho tarptautinis oro uostas taip pat gavo „Carbon Zero“ sertifikatą.

Oro uosto vadovas Rene Bakxas paaiškino: „Mes esame vartai į geriausią salą pietuose. Todėl šio tikslo siekimas buvo pateisinamas“.

N.Zelandijos ministrė pirmininkė Helen Clark pareiškė: „Naujoji Zelandija ir mūsų turizmo pramonė turi žengti pirmyn ir pateisinti žaliąjį sertifikatą. Visiškas ekologinis švarumas ir neteršimas yra mūsų oficiali pozicija ir mes turime jos laikytis“.

Siekiant gauti „Carbon Zero“ sertifikatą oro uostas turi matuoti anglies emisiją, sukurti planą šiai emisijai sumažinti ir stebėti plano efektyvumo rezultatus tol, kol emisija pasiekia nulinį lygį. Kad sertifikatą išlaikytų, oro uostas turi anglies emisijos lygį matuoti kasmet ir matavimų rezultatus perduoti atitinkamoms tarnyboms. Todėl oro uostą valdanti bendrovė sumažino kenksmingų emisijų lygį ir pradėjo taikyti teršalų apdorojimo programas.

Dyzeliną naudojančios senosios šildymo sistemos buvo pakeistos naujomis, ekologiškai švaresnėmis, o pakilimo ir nusileidimo juostos buvo taisomos panaudojant jau ne naują dangą.

Turizmo ministras Damienas O’Connoras tikisi, kad naujasis oro uosto statusas į šalį pritrauks daugiau svečių iš užsienio, nes ekologijos klausimas šiais laikais yra itin opus.

Pernai ir užpernai Christchurcho tarptautinis oro uostas aptarnavo 5,5 mln. svečių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją