Beje, nedraugiškiausių miestų sąraše Londonas užėmė antrą vietą po Maskvos, o tarp turinčių draugiškiausius gyventojus – trečią, praneša RIA „Novosti“.

Paryžius išsaugojo romantiškiausios Europos sostinės reputaciją. Be to, jis aplenkė konkurentus geriausios virtuvės kategorijoje, užėmė antrą vietą pagal gyventojų patrauklumą ir pagal viešuosius parkus, o jo siūlomos naktinės linksmybės atsidūrė trečioje vietoje. Tuo pat metu jis lyderiauja nedraugiškiausiai nusiteikusių gyventojų kategorijoje. Be to, jis užima antrą vietą purviniausių ir brangiausių Europos miestų sąraše.

Romoje turistus visų pirmą sužavėjo vietos gyventojai: Italijos sostinė pirmauja pagal gyventojų simpatiškumą. Kitose kategorijose Roma užėmė kuklesnes vietas: geriausios virtuvės kategorijoje liko antra, pagal romantiškumą ir apsipirkimo galimybes, taip pat pagal užterštumą ir brangumą liko trečia.

Pačios nuobodžiausios Europos sostinės, anot turistų, - Briuselis, Ciurichas ir Varšuva. Tuo tarpu Ciurichas užima pirmą vietą ir švariausių miestų sąraše, o Briuselis ir Varšuva pirmauja tik tarp nepatrauklių ir nuobodžių miestų.

Įvairiose kategorijoje prizines vietas užėmė ir Amsterdamas, Barselona, Budapeštas, Venecija, Dublinas, Kopenhaga, Lisabona, Praha, Stokholmas ir Florencija. Beje, Praha išrinkta pigiausia Europos sostine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją