„Nenorime, kad kelionės įspūdžiai liktų tik mūsų albumuose. Tikime, jog ši paroda paskatins ir kitus prisiminti ir įgyvendinti savo svajones. Tai įmanoma – tereikia imtis veiksmų“, - sako fotografijų autorius O. Kovrikovas.

Jis praėjusiais metais su dviem draugais – Dariumi Čiboniu ir Silverijumi Baliūnu – įgyvendino tikriausiai kiekvieno motociklininko svajonę ir motociklais „Harley Davidson“ pervažiavo Jungtines Amerikos Valstijas.

Galimybę kirsti šalį iš Rytų į Laukinius Vakarus, pamatyti jos grožį ir ypatumus galėjo pasiūlyti tik vienintelis greitkelis – praėjusio šimtmečio pabaigoje nutiestas Kelių tėvu vadinamas „Route 66“. Alinantis Arizonos ir Nevados karštis, Didysis kanjonas, naktinis Las Vegaso gyvenimas bei kiti įspūdžiai iš 5 savaites trukusios kelionės šiuo greitkeliu užfiksuoti 39 fotografijose.

1926 metais nutiesatas kelias „Route 66“ svarbus JAV istorijoje, nes juo vyko didžiausia gyventojų migracija iš rytų į vakarus. Populiarėjant keliui netoliese gyvenantys žmonės labai praturtėjo ir visomis išgalėmis siekė išlaikyti „Route 66“ vienu iš JAV greitkelių.

Vis dėlto jau nuo 1985 metų kelias nebenaudojamas pagal savo pirminę paskirtį, tačiau įgijo nacionalinio kraštovaizdžio kelio statusą ir tapo vienu iš pasauliniu mastu žinomų simbolių.

Paroda prekybos centro „Gedimino9“ ketvirtajame aukšte bus eksponuojama iki vasario 23 d. Prekyboje jau pasirodė 68 litus kainuojanti knyga su įspūdžiais ir fotografijomis iš kelionės greitkeliu "Route 66".

Įdomūs kelionės faktai:

Kelionės metu nuvažiuota 7 tūkst. mylių (11200 km).

Kelionė motociklais užtruko 29 dienas ir vingiavo 15 valstijų keliais (Džordžijos, Alabamos, Tenesio, Misūrio, Oklahomos, Kanzaso, Teksaso, Naujojo Meksiko, Kolorado, Jutos, Arizonos, Nevados, Kalifornijos, Louizianos, Misisipės).

Vidutinė nakvynės kaina trims asmenims kelionės metu – 70 JAV dolerių.

Aukščiausia oro temperatūra + 47 laipsniai Celsijaus (Arizonoje ir Nevadoje). Žemiausia oro temperatūra dienos metu + 13 laipsnių Celsijaus – ramiojo vandenyno pakrantėje šalia San Francisco, Kalifornia.

Lietingiausia kelionės atkarpa – Oklahomos valstija, pakeliui į vakarus.

Egzotiškiausia kelionės atkarpa – Naujojo Meksiko ir Arizonos valstijų kraštovaizdžiai.

Skaniausia virtuvė kelionės metu – meksikietiškas restoranas Hiustone, Teksase.

Populiariausias gaivinantis gėrimas kelionės metu – Dr. Pepper be ledukų.

Užfiksuoti kelionės įspūdžiai:











Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)