„Reuters“ nepatvirtino sąrašo, pasirodžiusio gruodžio mėnesio „Travel + Leisure“ numeryje. Šis žurnalas kas mėnesį leidžiamas „American Express Publishing Corp.“

1. St. John – geriausias nepaliestos gamtos prieglobstis.

Mažiausiai apgyvendinta ir mažiausiai išvystyta iš JAV Mergelių salų yra į rytus nuo St. Thomas. Du trečdaliai St. John salos saugoma kaip dalis Mergelių salų nacionalinio parko – tai Laurence‘o Rockefellerio palikimas. Pirmuosius penkis tūkstančius akrų jis padovanojo federalinei vyriausybei 1956 metais.

2. Virgin Gorda – geriausia ramybei ir tylai

Labiausiai į rytus nutolusi iš Britų Mergelių salų, Virgin Gorda yra tuščia ir rami; kaip ir St. John, didžioji salos dalis yra saugoma parko teritorija. Ją ne taip paprasta pasiekti – reikia keltis keltu.

3. Harbour sala – geriausia vieta apsipirkti

Viena seniausių Bahamų gyvenviečių, trijų su puse mylių ilgio nerija yra tik penkių minučių atstumu važiuojant vandens taksi nuo Šiaurės Eleutheros. Uostą juosia spalvingi kotedžai; už jų – puošnūs pinigingų vietinių rūmai ir madingi žmonės, „atradę“ salos paplūdimius devintajame dešimtmetyje.

4. Saba – geriausia nuotykiams

Užgesęs penkių kvadratinių mylių ugnikalnis su siauru vingiuotu keliu - olandų valdoma Saba yra viena geriausiai išsaugotų salų Karibų salyne. Nepaisant fakto, kad joje beveik nėra smėlio, gausi fauna ir flora, keturiolika pėsčiųjų takų, atogrąžų giria, saugomi rifai traukia nuotykių ieškotojus ir gamtos mėgėjus.

Norint ją pasiekti, pakanka trumpo skrydžio ar kelionės keltu iš St. Martin, todėl sala puikiai tinka vienos dienos kelionei.

5. Nevis – geriausia autentiškai Karibų patirčiai

Lygi šios salos kranto linija kyla iki atogrąžų miško, dengiančio 3 200 pėdų Nevis kalną. Sala itin jauki iš dalies dėl savo mažo dydžio (vos 11 000 gyventojų), iš dalies dėl to, kad joje nebuvo leidžiama statyti aukštuminių viešbučių.

6. Anguilla – geriausi paplūdimiai

Šalia St. Martin. Giedromis dienomis galima pamatyti St. Bart. Anguilla – lygi, smėlėta ir, galima sakyti, visai nepažinta, palyginti su savo kaimynėmis, tačiau joje galima rasti prabangiausių kurortų ir vilų.

7. Bermudai - geriausia golfui

Jungtinės Karalystės užjūrio teritorija Atlanto viduryje, 645 mylios nuo rytų pakrantės, maždaug tokioje pat platumoje kaip Savana Džordžijoje. Tik dvi valandos nuo Niujorko ir Bostono, taigi tai ideali vieta trumpam atotrūkiui.

8. Grenadinai – geriausia buriavimui

Daugiau nei trisdešimt mažų salų (daugiausia negyvenamų), išsimėčiusios kaip išskleista burė keturiasdešimt penkias mylias pietryčių Karibuose. Kiekviena jų savita – nuo Mustique, kur slepiasi žymūs ir turtingi, iki ramios žvejų salos Bequia ir Mayreau, kur tėra tik vienas kelias, o elektra įvesta tik 2003.

9. St. Bart's – geriausia žvaigždėms

Prabangi, nusėta įžymybių, skirta išskirtiniams žmonėms, St. Bart‘s sugeba atsilaikyti prieš masių invaziją, nepaisant to, kad vos už penkiolikos mylių (dešimties minučių skrydžio) yra turistinis St. Martin.

10. Vieques – geriausia atsipalaiduoti

Kai JAV karinis laivynas uždarė savo bazę Vieques Puerto Riko šiaurės rytuose, žinovai prognozavo, kad ši rami vieta taps naujuoju St. Bart‘s. Pokyčių jau esti, bet vis dėlto sala išliko paprasta ir tyli.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją