Suprantama, vengdami natūralios žalumos keliamų laistymo rūpesčių arba dėl ekologinio mąstymo paskatų amerikiečiai pirmenybę atiduoda dirbtinėms puošmenoms, sutaupančioms ir laiko ir pinigų, nes natūralus grožis daugiau kainuoja. Tačiau kiekvienas save gerbiantis amerikietis nepagailės pinigų ir bent jau duris papuos žaliai raudonu vainiku.

Vartotojiškos tradicijos skatina kalėdinių puošmenų rinką. Šių metų lauko puošimo mada – šaltos sidabro spalvos lemputės su ryškiai raudonais akcentais. Svarbiausia visų sekančių kalėdinių madų užduotis – papuošti namų pastoges ir duris. Tradicija lange įstatyti žvakes taip pat atgimsta, tiesa, žvakes pakeitė elektrinės lemputės.

Vartotojiška kultūra nebūtinai lemia, kad visi siekia savo namus papuošti stilingai ar pagal paskutines mados tendencijas. Neretai JAV tos Kalėdinės puošmenos labiau primena Kalėdinių puošmenų išparduotuvę privataus namo kieme, kur sudėta viskas, ką tik galima rasti parduotuvėse arba viskas, kas buvo sukaupta per paskutinį dešimtmetį. Pradedant iliuminuotomis prakartėlėmis ir baigiant animacinių filmų herojais.

Siekis pasirengti Kalėdoms diktuoja ir kainas. Tie, kurie sugeba patys pasikabinti lemputes arba išnešti į kiemą iliuminuotas dekoracijas, išleidžia tik už elektrą ir tų puošmenų įsigijimą. Tačiau amerikiečių siekis stilingai ir madingai pasipuošti savo namą ir kiemą pastaraisiais metais paskatino naujos verslo šakos atsiradimą – Kalėdinių dekoracijų įrengimo ir priežiūros.

Tuo užsiimančios firmos ne tik parenka labiausiai namo išorę ar kliento skonį atitinančias dekoracijas, jas įrengia, bet taip pat visą dviejų trijų savaičių laikotarpį jas prižiūri, keičia perdegusias lemputes arba pačias dekoracijas jeigu joms kas nors atsitinka. Vienos eglutes, kurios aukštis apie 2-3 metrus, papuošimas ir priežiūra mėnesiui siekia iki 500 JAV dolerių. Namo ir kiemo dekoravimas gali siekti iki keliasdešimt tūkstančių dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją