Kelias „Route 66“ svarbus JAV istorijoje, nes juo vyko didžiausia gyventojų migracija iš rytų į vakarus. Populiarėjant keliui netoliese gyvenantys žmonės labai praturtėjo ir visomis išgalėmis siekė išlaikyti „Route 66“ vienu iš JAV greitkelių. Jau nuo 1985 metų kelias nebenaudojamas pagal savo pirminę paskirtį, tačiau įgijo Nacionalinio Kraštovaizdžio Kelio statusą. Šis kelias, dar vadinamas laukinių Vakarų simboliu, driekiasi per didingus Arizonos kanjonus, kerta pramogų sostinę Las Vegas ir pasiekia Ramiojo vandenyno krantus “angelų mieste“ Los Angeles.

Trys draugai – Darius, Olegas ir Silverijus užsibrėžė Harley Davidson motociklais pervažiuoti JAV iš rytų į vakarus ir sugrįžti atgal. Kelionės pradžia ir pabaiga Atlantoj, Džordžijos valstija, toliausiai į vakarus pasiektas taškas – Los Andželas, Kalifornijos valstija. Vaikinai į vakarus keliauja legendiniu Route 66, o atgal planuoja grįžti pietine JAV dalimi, palei Meksikos sieną ir Meksikos įlanką. Bendrą atstumą – daugiau nei 10.000km įveiks per nepilnas 5 savaites.

Kelionės pradžia 2007 birželio 25, pabaiga – 2007 liepos 26.

Maloniai kviečiame skaityti kelionės įspūdžius!

Darius Čibonis, jau 13 metų dirbantis asmeninio efektyvumo treneriu, nuo pat vaikystės svajojo kada nors įveikti legendomis apipintą 66-jį kelią, kuris jungia du vandenynus, amerikiečių dar vadinamą visų kelių motiną - “Mother Road”.

Padedantis kitiems žmonėms labiau pasitikėti savimi, mokantis juos išsikelti ambicingus tikslus darbe ir gyvenime, Darius išsikėlė užduotį ir sau - 2007-jų vasarą įveikti Route-66. Kai svajonei nustatai atlikimo terminą, anot Dariaus, ji tampa tikslu, ir nuo tos akimirkos tu supranti, kad tu tai padarysi. D.Čibonis sako nusprendęs, kad legendiniu keliu geriausiai tinka važiuoti su legenda – todėl keliauti pasirinko “Harley Davidson” motociklą ir pakvietė kartu važiuoti du draugus, Olegą ir Silverijų.

Plieniniu žirgu per laukinius vakarus su dviem patikimais draugais – kur dar geriau gali pajusti gyvenimo skonį ir išbandyti savo galimybes? Gyvenimas per trumpas, kad jį praleistum kasdieninių rūpesčių verpetuose. Darius prisipažįsta norėjęs, kad jų istorija įkvėptų kuo daugiau žmonių prisiimti atsakomybę ir įgyvendinti savo didžiausias svajones. Tik tie, kurie išdrįsta rizikuoti nueiti per toli, sužino, kiek toli iš tikrųjų sugeba nueiti!

Toliau – Dariaus Čibonio ir jo draugų kelionės dienoraštis.

Tačiau aš nesilioviau testuoti savo tikslo, vis kartodamas sau klausimą, ar gali būti dar kas nors geriau? Ir atsakymo ilgai nereikėjo laukti: gali! Geriau tegali būti, jei į šią kelionę leisiuosi su dviem draugais (kurie dar nieko apie tai nežinojo). Bėda tame, kad vienas jų – Olegas ne tik neturi JAV vizos, bet nėra gyvenime sėdėjęs ant motociklo, o kitas – Silverijus, patyręs “plento vilkas”, tačiau neturi vizos, reikiamo atostogų kiekio bei turi pakankamai savo planų šiai vasarai.

Ne paslaptis, kad tokia kelionė kelia ir finansinius reikalavimus jos dalyviams, įskaitant motociklų įsigijimą. Kadangi svajonėje turi viskas būti autentiška ir idealu – į tokią kelionę nusprendėme leistis tik su „Harley Davidson” motociklais, tai markė, kuriai su Silverijumi esame jau eilė metų ir Lietuvoj ištikimi, todėl nusprendėme – čia ne vieta šia sąskaita taupyti. Tokiu būdu dar kilstelėjom aukštyn sau reikalavimų kartelę.

Dabar gerai žinau, kodėl visa Amerika svajoja apie tokią kelionę, bet jai pasiryžta tik vienetai – jei būtume surašę visas galimas kliūtis, prieš pradedant pasiruošimą – laisvai galėjome netekti įkvėpimo. Tačiau eilinį kartą pasiteisino galingas dėsnis: kai žmogus turi įkvepiantį tikslą – pasaulis tiesia jam pagalbos ranką. Abu mano bendrakeleiviai be vargo gavo JAV vizas – pirma kliūtis įveikta sėkmingai. Olegas sėkmingai išsilaikė motociklų vairavimo teises ir galų gale anapus Atlanto mūsų jau laukia trys plieno žirgai, kurių pagalba mums teks įveikti daugiau nei 11.000 kilometrų.

Šiai dienai visos pasiruošimo kliūtys sėkmingai įveiktos, namie ant stalo guli aukcione įsigytas senas Route 66 žemėlapis – o daugiau jokio plano – skyrėme sau beveik 5 savaites nusigauti nuo Atlanto iki Ramiojo vandenyno pakrantės legendiniu 66 keliu, kuris driekiasi per vaizdingus Arizonos ir Nevados kanjonus bei kerta Las Vegas iki Los Angeles miesto ir sugrįžti į rytus palei Meksikos sieną, toliau Meksikos įlankos pakrante bei užbaigti kelionę ten, kur ją pradėjome.

Mes žinome, kad kiekviena diena bus ypatinga, ir kiekviena diena bus atpildas už mūsų ištikimybę svajonei. Kelionė nežada būti lengva, bet apie lengvą ir nesvajojau. Žinau, kad grįšiu kitoks, nei išvykau, nes bus įveiktas svarbus gyvenimo etapas, nes ši kelionė - tai susitikimas su tikruoju savimi, savęs išbandymas ir pažinimas, taip pat išbandymas mūsų draugystei. O svarbiausia man - tai patvirtinimas, kad nėra neįveikiamų kliūčių, jei tikslas įkvepia ir motyvuoja. O labiausiai mus įkvepia svajonių įgyvendinimas.

Antrasis kelionės dalyvis - Oleg Kovrikov, jam 29 metai, gyvena Vilniuje, bet čia praleidžia vis mažiau laiko.

Prieš 5 metus supratau ir patikėjau, kad galiu viską, ko tik gyvenime panorėsiu. Viskas, kas mane iki tol ribojo, buvo baimė. Nesėkmių baimė, baimė rizikuoti, baimė daryti naujus dalykus. Aš supratau, kad turiu du kelius: arba pasiduoti baimei ir sukurti sau komfortišką gyvenimą, kuriame viskas būtų nuspėjama 10-50 metų į ateitį, arba nežiūrėti į baimę ir daryti, rizikuoti, griauti savo komforto zoną, tačiau eiti link viliojančių tikslų ir svajonių.

Aš pasinėriau į verslus, mokslus, keliones, atrasdamas vis daugiau ambicingų tikslų ir iššūkių. Šiuo metu turiu įmonę Latvijoje veiklai su nekilnojamu turtu, įmonę Lietuvoje, prekiaujančią sunkiąja technika ir autobusais. Taip pat aš dirbu mėgstamą darbą – esu asmeninio efektyvumo treneris. Kai esi laimingas, pradedi galvoti ne tik apie tai, kaip gauti daugiau iš gyvenimo, bet atsiranda noras ir kažką palikti jame. Noras sukurti kažką vertingo aplink save. Padėdamas kitiems kaip treneris - aš realizuoju save.

Kelionė “Route 66” - tai iššūkis, ambicingas tikslas. Sprendimas važiuoti buvo priimtas 2006 metų pabaigoje. Iš karto gavęs pasiūlymą aš supratau, kad to labai noriu, ir pasakiau sau, kad tai padarysiu. Tuo metu aš nebuvau nei karto sėdėjęs ant motociklo, neturėjau nei vizos, nei teisių, nei motociklo. Bet dėl to kelionė tapo dar įdomesnė - ji prasidėjo nuo to momento, kai sutikau važiuoti. Dar kartą įsitikinau, kad bet kokiam tikslui pasiekti reikia tik pakankamo noro ir tikėjimo savimi.

Priimdamas sprendimą, nepalikau vietos abejonėms. Mes nustatėme išvykimo ir grįžimo datas, aš sukūriau veiksmų planą. Vizos, teisių gavimo uždaviniai išsisprendė netikėtai sklandžiai ir greitai. Motociklą nusipirkti man padėjo mano kelionės draugai. Mano „Harley Davidson“ lauks manęs tris mėnesius Atlantoje. Liko 2 mėnesiai iki kelionės. Bilietai, daiktai, dokumentai jau paruošti. Mintys ramios, nuotaika gera. Viskas parengta birželio 22 dienos išvykimui.

Kelionė motociklais per “Route 66” - tai laisvės pergalė. Kai palieki įprastą komfortišką gyvenimą, palieki verslus, artimus žmones. Tačiau svarbiausia – tu išsilaisvini nuo visko. Mes įžengėme į standartizuotą gyvenimą, kur darbas ir malonumas turi savo taisykles. Visi atlieka suplanuotas užduotis nustatytu greičiu ir būdu. Nustatomi ir jausmai dirbant – gera nuotaika, ambicingumas, tolerancija.

Panašiai nustatomi ir malonumai – puikiai išreklamuoti filmai, knygos, apie kurias paskutiniu metu visi kalbėjo. Mes renkame malonumus iš sąrašo, kurį kažkas iš viršaus mums paruošė ir to sąrašo punktus gerai apmokėjo. Nuo gimimo iki mirties, nuo ryto iki vakaro – visa žmogaus veikla tampa rutininė ir standartinė. Kaip patekus į šios rutinos tinklą įmanoma neužmiršti, kad esi unikalus, esi žmogus, kuriam duotas tik vienas gyvenimas su viltimis ir nusivylimais, su džiaugsmu ir skausmu, meile ir neapykanta? Kaip atrasti pamirštas svajonės ir iš jų sukurti nauja gyvenimą?

Gyvenimas nėra egzistavimas tam tikroje vietoje, tarp tų pačių žmonių, pagal tam tikras taisykles. Viena vertus, mes jaučiamės saugiai, žinodami, kas bus rytoj, kitą sekmadienį, per kitas atostogas. Mums daug lengviau rinktis iš to, ką žinome ir kas jau išbandyta. Tačiau kokią kainą mes mokame, norėdami išsaugoti mums įprastą komforto zoną? Gal mes patys galime kurti savo gyvenimą, patys nustatyti kryptį ir tikslus jame? Gal mes galime žiūrėti į galimybes plačiai, pasinaudoti jomis ir realizuoti save? Kelionė “Route 66“ tikrai nėra tikslas iš “katalogo”. Tai - mano kūryba. Tai - mano idealus gyvenimo etapas. Tai - galimybė atrasti save, pažinti pasaulį, pažvelgti kas yra ten, kur aš dar nebuvau, ten, kur atrasiu naujas vietas, žmones, idėjas, svajones…

Trečiasis keliautojas - Silverijus Baliūnas, vadinantis save "jūrų vilku“.

Kažkada, baigęs 11 klasių, galvojau, o ką daryti toliau? Sėdėdamas "geroje" vietoje perskaičiau skelbimą apie jūreivystės mokyklą. Nuo to viskas ir prasidėjo - mano didieji mokslai ir dešimties metų kelionės po jūras ir vandenynus. Jei sudėčiau visą atstumą kiek „ėjau" jūromis, tai žemę esu „apėjęs" mažiausiai keturis kartus. Jūreiviai sako „eiti" jūromis, o ne plaukti, dėl visiems žinomo seno rusiško posakio. Štai jau 13 metų esu „suaugęs" su motociklu ir taip pat galiu save vadinti „kelių vilku".

Nors ir esu apkeliavęs beveik visą Europą, trūksta AMERIKOS, garsiojo kelio ROUT-66! Ir dar svajonėse - pasiekti Indiją, kaip kažkada tai padarė mano žemietis pasvalietis Antanas Poška. Tada galėsiu save vadinti tikru "kelių vilku". Esu pirmojo Lietuvoje "Harley-Davidson Club Baltija" narys, šiuo metu einantis prezidento pareigas. "Pirmoji mūsų pergalė - tai sugebėjimas į save pažvelgti iš šalies: kaip aš elgiuosi, kokie mano įpročiai, ko aš iš tikrųjų siekiu. O pirmas žingsnis - tai imtis veiksmų neatidėliojant. Niekas kitas nieko nepakeis, jei nepakeisime patys, viskas priklauso tik nuo mūsų pačių!"

Visiems kelio broliams noriu palinkėti gero vėjo ir puikių kelionių įspūdžių. Po kelionės mielai pasidalinsiu kelionės patirtimi.

Bus tęsinys

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją