Nevyriausybinės organizacijos „Lašišos dienoraščio“ atstovai, kreipėsi į aplinkosaugininkus ir informavo, kad asmuo, Palangoje, patalpino skelbimą socialiniuose tinkluose apie parduodamus žvejybinius tinklus.

Pareigūnai reagavo nedelsiant ir skubiai išaiškino tinklais prekiavusį asmenį. Aiškinantis aplinkybes nustatyta, kad asmuo prekiavo tinklais, neturint Aplinkos apsaugos agentūros išduoto prekybos žvejybos įrankiais leidimo.

Pažeidėjui už neteisėtą prekybą tinklais pradėta administracinė teisena.

„Atkreipiame dėmesį, kad prekiauti žvejybos įrankiais, taip pat ir ne mėgėjų žvejybos įrankiais, leidžiama tik stacionariose prekybos vietose, fiziniams ir juridiniams asmenims, turintiems jų prekybos leidimą. Šiuo atveju asmens prekybos tikslas buvo aiškus – neteisėtai įsigytus tinklus parduoti brakonieriams. Todėl labai svarbu, kad laiku nustatėme pardavėją ir brakonieriai tinklų panaudoti nebegalės“, – sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Taip pat primename, aplinkos apsaugos valstybinę kontrolę vykdančiam kontrolės pareigūnui pareikalavus, asmuo, turintis neplombuotus žvejybos įrankius, privalo pateikti jų teisėtą įsigijimą patvirtinantį dokumentą.

„Mes, aplinkosaugininkai, labai vertiname visuomenės pagalbą. Jų noras prisidėti saugant aplinką ir sprendžiant aplinkosaugos problemas, itin reikšmingas. Mus vienija bendras tikslas – žuvų išteklių išsaugojimas“,– sako Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Mindaugas Salys.

Pastebėjus neteisėtos žvejybos atvejus, prašom pranešti telefonu 112.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją